Matolcsy György fiának cége megvette, Matolcsy György unokatestvérének bankja meghitelezte, Matolcsy György pedig használja a 430 millióért hirdetett II. kerületi luxusrezidenciát.

A jegybank szerint a történetet feltáró 24.hu-nak semmi köze ahhoz, hogy hol lakik az elnök, Matolcsy Ádám viszont kérdésünkre elismerte: édesapja használja az ingatlan egy részét, és ezért bérleti díjat fizet.

Matolcsy 430 milliós luxusvillában lakik

Impozánsan néz ki a 470 négyzetméteres lakóterületet 100 négyzetméteres garázzsal megtoldó, öt hatalmas szobával rendelkező, csaknem 1300 négyzetméteres telken levő ház. Olyan tágas, hogy úgy is hirdették:

a szülői lakosztály nagyobb mint más család egész lakása.

A hirdetésben 430 millió forintért kínálták a luxusingatlant. Ezt vásárolta meg a Magyar Stratégiai Zrt. tavaly nyáron, szeptember közepén pedig ide tette át székhelyét is. A cég egyszemélyes tulajdonosa és vezérigazgatója Matolcsy György egyik fia, Matolcsy Ádám.

Az adásvételhez hitelt kellett felvenni, a tulajdoni lap tanúsága szerint a kölcsönt Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltsége, az NHB Növekedési Hitel Bank nyújtotta, ennek a jelzálogjoga van bejegyezve 280 millió forint értékben.

A 24.hu rákérdezett az MNB-nél, hogy Matolcsy György használja-e a fia cégének tulajdonában álló ingatlant. A jegybank válasza úgy szólt:

az MNB elnökének ingatlanhasználatával és a lakhatásával kapcsolatos információk nem minősülnek közérdekű adatnak.

Annyit azért hozzátettek, hogy „a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Stratégiai Zrt. között semmilyen szerződéses kapcsolat nem áll fenn.”

Matolcsy Ádám ugyanakkor kérdésünkre elismerte, hogy a szóban forgó ingatlan egy részét bérleti szerződés alapján az édesapja használja, amiért bérleti díjat fizet a cége számára. A díj összegét Matolcsy Ádám nem árulta el.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Kovács Attila

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Családban marad az a kis pénzecske. Nehogy már forgácsolódjon a családi ezüst.
Vajon a gyerek cégének adóbevallásában milyen tétel alatt szerepelteti a papa lakbérét?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Eriksson: olvastam.És nem is a villában lakással van a fő gondom.Olvasd el mit irtam 13:39 kor,és tudni fogod.Igen lakhatnánk,de mi nem vagyunk a Magyar Nemzeti Bank /a jegybank elnöke.Ha azok lennénk,ilyen módon mi sem lakhatnánk abban a villában.
Eriksson
@kereső: Nem értem, hogy miért nem. Korrupciógyanúsnak találod? Az enélkül is megvalósulhat, hogy ők adják a fedelet szegény Matolcsy feje fölé, hiszen közeli rokonok.
Legfeljebb akkor lehetne Matolcsyba belekötni, ha az övé lenne az ominózus luxusvilla. Akkor meg lehetne kérdezni tőle, hogy mibül Gyurika, mibül?
kereső
@Eriksson: Tudod jogszerű,de nem erkölcsös!-és akkor még finom voltam./Tocsik Márta BKV-s sikerdija,az is jogszerű volt,de sértette a jó erkölcsöt/
Szóval "tisztességesnek is kéne látszani".De ezt az érintettek mondhatnám azt is ,hogy le se tojják ezt.És igen,korrupció gyanus IS!
Mégyeszer megkérdezem:Ki volt a kezes a hitelfelvételnél?,mert azért 280 milla hitelnél nem elég egy banknak a jelzálogjog.
Eriksson
@kereső: Manapság bárhová nézel, sehol sem számít az erkölcs. Nincs értelme ezen, vagy azon számon kérni, miközben a mi kutyánk zöldebb.
S, hogy ki volt a kezes? Ki tudja ebben a nagy tolongásban?
kereső
@Eriksson: látod ez az.Ezzel kéne már leszámolni.Megöl mindent-a gazdaságtól az egész életünkig.
Eriksson
@kereső: Én speciel ettől nem érzem magam se szegényebbnek, se gazdagabbnak. Tőlem mindenki ott lakik, ahol tud. Saját erőből épített, bérelt, vagy más családtól elrekvirált luxusvillában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.