A migránsok betelepítését előíró kötelező kvóta bevezetése a legtöbb magyar várost és települést érintené – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Dömötör szerint Brüsszel pár hónapon belül dönteni akar a kötelező betelepítésekről, ez pedig a legtöbb magyar várost érintené

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. MTI Fotó: Kovács Attila

Dömötör Csaba közölte: Brüsszel pár hónapon belül dönteni akar a kötelező betelepítésekről, ez pedig a legtöbb magyar várost és települést érintené, mert a kvóta országon belüli szétosztást is jelent, és ez a nemzetközi példák szerint rendkívül súlyos helyi konfliktusokat okoz.

Ne akarják itt jövőbeli no-go zónák alapjait lerakni, van azokból már rég elég Európában

- jelentette ki az államtitkár.

Azt mondta, az elmúlt években majdnem kétmillió bevándorló érkezett Európába, jelentős részüket átmenetinek szánt szálláson helyezték el, de ezek sok esetben állandó tartózkodási hellyé váltak.

Münchennek például 2015-ben 24 ezer bevándorlót kellett befogadnia, de Németországban az is előfordult, hogy önkormányzati lakásszerződéseket bontottak fel, mert kellett a lakás a bevándorlóknak. Van olyan közepes méretű német város, ahova 80 ezer bevándorló érkezett a balkáni útvonalon, a városvezetés nem használt laktanyákba szállásolta el őket, majd a migránsok autókat gyújtogattak, és összetűzésbe keveredtek a rendőrökkel – sorolta Dömötör Csaba.

Hozzátette, Franciaországban hatósági eszközökkel akarták szétosztani a migránsokat, és amikor egy faluban a helyiek népszavazáson döntöttek a szétosztás ellen, bírósági úton felülírták a döntést.

Mindezek miatt nagyon nyugtalanítóak azok az ellenzéki tervek, amelyek a betelepítés gyakorlati végrehajtásáról szólnak. Az ellenzék "hazárdírozik" az ország biztonságával

- fogalmazott az államtitkár.

Nem elég, hogy az ellenzék Brüsszelben támogatta a kvótákat, de meg is kezdte az előkészületeket a befogadásra. Karácsony Gergely pártja például meg akarta nyitni a nem használt laktanyákat a bevándorlók előtt, a külföldről pénzelt Migration Aid nevű szervezet pedig az iskolákat és óvodákat is megnyitná – jegyezte meg.

A kormány azt üzeni, el a kezekkel a nem használt középületektől, laktanyáktól, óvodáktól, iskoláktól és önkormányzati lakásoktól. Ezek nem lehetnek a betelepítések célpontjai, mint ahogy az ország sem lehet az

- emelte ki.

"Most még a mi kezünkben van a döntés, ezért is fontos az április 8-ai választás" – mondta Dömötör Csaba.

Arra a kérdésre, hogy a kormány miért nem tett semmit a választáson induló kamupártok ellen, azt válaszolta, komoly szigorítások történtek. Ha egy párt nem éri el az egy százalékot, vissza kell fizetnie az állami támogatást, valamint már nem csak a pártok, hanem a vezetőik is viselik a felelősséget – idézte fel.

Hozzátette, az nem lenne helyes, ha a választások előtt pár héttel módosítanák a választási törvényt.

Arra a felvetésre, hogy a Fidesznek kedveznek a kamupártok, azt mondta, az ellenzék a körülményekre próbálja fogni a széttagoltságát, és előzetesen magyarázkodik.

Azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kedden találkozik Christan Kern volt osztrák kancellárral, azt mondta, ez a találkozó pontosan kijelöli, milyen szövetségesi rendszerben gondolkodik Karácsony Gergely.

Egy olyan politikushoz vezet az egyik első útja, aki nyíltan kvótapárti, és korábban azért lobbizott, hogy Magyarország és Lengyelország uniós forrásait csökkentsék, mert nem megfelelő magatartást tanúsítanak a bevándorláspolitikában – mondta.

Ebből is látszik, hogy ha az ellenzéki pártok lehetőséget kapnának, azonnal elfogadnák a betelepítési kvótát

- fűzte hozzá.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Csak én látom ezt a nyálast ilyen bu...inak ???
wagabund
gyanús ez a migránsáradattal riogatás brüsszelre hivatkozva...

jönnek így is, úgy is, akárki lesz hatalmon...brüsszel elkapja a hatalom zacskóját, és megszorítja...akkor pedig nincs mese.

"valami bűzlik Dániában"
Eladott Ország
Menjél vissza a narancskeltetőbe te seggfej! A menekültkérdés egy fontos kérdés manapság, azonban az, hogy mindennél fontosabb lenne, egy vicc. Egy ország egészségügye, oktatáspolitikája, szociális ellátása háttérbe szorul, mert havi pár százan megpróbálnak átkelni a déli határkerítésen? Inkább arról beszéljünk, mikor fogja egy magyar nővér, tanár, programozó Magyarországot választani a Nyugat helyett? Mikor térhetnek ismét haza azok a külföldre menekült százezrek, akik az Orbán-kormány pusztításának hatására mondtak búcsút családjuknak? A választások fő tétje nem az, hogy bevándorló országgá válunk-e, hanem az, hogy polgárháborúba sodródunk-e, vagy sem. Magyarországra a veszélyt nem a külső, hanem belső ellenségei jelentik. Az országot nem a határok mentén kezdték el lebontani, hanem annak belsejéből indulva, lépésről lépésre teszik ezt meg. Földek, önkormányzatok és iskolák kisajátításával, kórházak és a szociális ellátás lerombolásával. A nép legnagyobb ellensége annak saját kormánya lett, mely uralkodni kíván nemzete felett. A választás tétje az, hogy véget vetünk-e ennek a gyilkos időszaknak, vagy örökre eltemetjük országunk jövőjét és csatlakozunk a keleti blokk nyomorához.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.