A Mindennapok Női Szemmel Egyesület arra kéri Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét, hogy ő is írja alá azt a petíciót, amelyet a szervezet azért indított, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke távozzon a közéletből.

Király Nóra, az egyesület alapítója, Újbuda fideszes alpolgármestere kedden az LMP budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: már közel ötezren írták alá az egyesület által egy hete indított online petíciót.

Ezt azért kezdeményezték, mert felháborítónak tartják, hogy Juhász Péter, aki a sajtóhírek szerint bántalmazta volt élettársát, gyermekei édesanyját, induljon az április 8-i országgyűlési választáson

- tette hozzá.

Közölte:

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő és Dunai Mónika, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának tagja is aláírta már a petíciót, most pedig Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét és minden LMP-s képviselőjelöltet arra kérnek, hogy támogassák a kezdeményezést.

A sajtótájékoztató végén Király Nóra az aláírásgyűjtő íveket átadta Apostol Klaudiának, az LMP képviselőjelöltjének, az LMP ifjúsági szervezete társelnökének, aki azt mondta: akkor tudná aláírni a petíciót, ha a kormányoldal támogatná a bántalmazott nőkről szóló isztambuli egyezmény ratifikálását az Országgyűlésben.

Az LMP politikusa megerősítette: pártja az erőszak minden formáját elítéli, ugyanakkor "médiahacknek", kommunikációs eszköznek és kicsit képmutatónak is tartják, hogy a kezdeményezés egy embert emel ki, mert – mondta – ezzel nem lehet a rendszer problémáira reflektálni.

Hangsúlyozta:

az isztambuli egyezmény pont az áldozatok támogatásáról szól.

Király Nóra erre úgy válaszolt, nagyon reméli, hogy az Országgyűlés nem fogja ratifikálni az egyezményt, szerinte az "több sebből vérzik", több ponton ellentétes a magyar alkotmánnyal, például azért mert "genderideológia" szerepel benne és teljesen "összekeveri a nemeket".

Forrás: MTI

Címlapi fotó: Facebook

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A nőverő fideszes politikusok ellen is gyűjtik az aláírásokat?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Hajaj, lányok ha az első számú női szempár, hatalmas kék monoklival, alá tudja íratni élete párjával, hogy minden ilyen ember távozzon s közéletből, az lesz a szenzáció!
Macskaszem
Nem fér a bőrébe az orbánseggnyaló, közpénzzel kitömött liba.
Hellcat
A nőverő fideszes politikusok ellen is gyűjtik az aláírásokat?
nezelodo
@Hellcat: Nincs annyi aláíró ívük amire felférne az a sok asszonyverő, beszólogató, vak komondor tulajdonos, lelki terrort alkalmazó keresztény fideszes sereglet, na meg azok, akiknek a vezér nyugodtan küldhetne szemöldökcsipeszt, a saját csapatába, itthon és az ellenség fészkében, Brüsszelben.
simmering73
Előbb a me portája előtt söpörjetek, libák.
szep napot
Nora ne szorakozz Juhasszal mert megDamuz akarom mondani megJuhaszoz; magyarul szeretned, hogy teged is osszeverjen.
Nessy
Drága hölgyeim! Mennyi aláírást gyűjtöttek, hogy kormányunk aláírja a nők elleni erőszakról szóló nemzetközi egyezményt?
lampa laz
Bangóné B Ildikó is húzza le magát a klotyón ezért az aláírásért.
Amíg a fidesznek esze ágában sem volt ratifikálni az Isztambuli Egyezményt, addig hogy van pofája ilyen aláírásokat ellenzéki politikusiktól vagy bárkitől kérni. Ez nekik kizárólag ķampányfogás és lejáratás Juhász ellen.
namihami
Olyan aranyos, amikor az ilyen, önhibáján kívül szűz női aktivisták tüntetni mennek az olyan ""bűnök"" ellen, aminek elviselése legszebb lányszobai álmaik közé tartozik. Boldogan viselnék a szenvedést, csak jönne már az a férfi, aki nemcsak egy bottal volna hajlandó az ilyen ""aktivistákat"" egyáltalán megpiszkálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.