Nem lehet az európai uniós tagállamoktól elvenni azt a jogot, hogy eldöntsék, kit fogadnak be területükre és kit nem. Nem szabad egy tagállamra sem rákényszeríteni, hogy bevándorlóországgá váljon – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő kedden Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén, az állam- és kormányfők márciusi ülésének előkészítése kapcsán tartott vitában.

A képviselő közleményében hangsúlyozta:

semmilyen kötelező migránsszétosztáson alapuló rendszer nem lesz képes megoldani Európa bevándorlási problémáját, hiszen azt meghívóként értelmezik az indulásra váró migránsok százezrei.

Véleménye szerint Európának vissza kell szereznie a külső határai feletti teljes ellenőrzést, amely alapfeltétele az illegális migráció megállításának. A szolidaritás megnyilvánulásának kellene tekinteni a külső határok védelmét és az erre fordított összegeket, hiszen ez hozzájárul az európai örökség védelméhez és a kontinens stabilitásának megőrzéséhez – mutatott rá.

Mint hangsúlyozta, a migrációs válságot kialakulásának gyökereinél kell kezelni, és nem a végpontjában, Európában.

Elengedhetetlen, hogy a ténylegesen védelemre jogosultak már az unión kívül szétválasztásra kerüljenek a gazdasági bevándorlóktól, így lehet csak hatékonyan megállítani az illegális migrációt

- fogalmazott Gál Kinga.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Csak az a rohadt csatlakozási és emberjogi szerződés ne lenne, amit alávakart Magyarország is, mi?
Commenter
@quadrocopter: igen csak az ne lenne. Meg ne lenne az agyonmocskolt EU pénze se, amiért Orbán a nagy nemzet és határvédő mégis beengedi őket, a nagy, hős "bárkivelharcolok" maszlag ellenére. Csodálkozom, hogy Brüsszelben még mindig nem telt be a pohár.
Ha én az EU többi tagállama lennék, felfüggeszteném Magyarország EU tagságát, ezzel elzárnám a pénzcsapot is) és a választási eredmények függvényében tartanám fenn vagy szüntetném meg a tagság felfüggesztését...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.