A 24.hu kedden írta meg elsőként, hogy Matolcsy György fiának cége megvette, Matolcsy György unokatestvérének bankja meghitelezte, Matolcsy György pedig használja a 430 millióért hirdetett II. kerületi luxusrezidenciát.

A 430 millióért hirdetett, háromszintes, 500 négyzetméteres ingatlant Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám egyik cége, a Magyar Stratégiai Zrt. vette meg, a vásárlásra pedig a Matolcsy unokatestvére, Szemerey Tamás érdekeltségében lévő NHB Növekedési Hitel Bank nyújtott hitelt, a villára bejegyzett jelzálog alapján 280 millió forint értékben.

A 24.hu kiderítette, hogy ezt a villát használja Matolcsy György és új felesége is. Matolcsy Ádám a lapnak elismerte, hogy apja bérleti díjat fizet a villa egyik lakrészéért. A villa többi részét Matolcsy Ádám szerint az ő cége használja.

Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja ma megnézte Matolcsyék új 500 négyzetméteres ingatlanát, és egy sárga színű szalagot is kifeszített a villa egy része elé.

Így jelezte, hogy ha pártján múlik, akkor ők el fogják venni ezt az épületet Matolcsytól.

Pataki Márton Matolcsy 2011-es vagyonnyilatkozatát is magával vitte, akkor szavai szerint "még egy tisztes polgári életet élt", most viszont már Pataki Márton szerint "Matolcsy az emberektől veszi el a pénzt".

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője is megnézte a villát és Dr. Szakács Lászlóval sajtótájékoztatót tartottak az épület előtt.

Ezen elmondták:

ez sem Matolcsyé, mert nem meri bevallani, hogy ez az övé, hanem a gyermekének a villája, amit viszont úgy tudott megvásárolni, hogy az unokatestvérének a bankja volt az, amelyik finanszírozta. Így működik ma a Fidesznek a rendszere, kéz kezet mos.

A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez

Egy 430 milliós villában lakik Matolcsy György, a Nemzeti Bank elnöke. A lakrészt, amit használ, a fia tulajdonában álló cégtől bérli – indokolta közleményében a Demokratikus Koalíció a Népszava keddi cikke szerint.

Az ügyet firtató újságírónak a Nemzeti Bank azt a hivatalos választ adta, hogy "az MNB elnökének ingatlanhasználatával kapcsolatos információk nem minősülnek közérdekű adatnak".

Matolcsy Györgynek egyébként a vagyonnyilatkozata szerint sem megtakarítása, sem hitele nincs, jövedelme pedig kizárólag a jegybanktól érkezik – írja a 444.hu.

Forrás: 24.hu, Népszava, 444.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"Matolcsy Ádám a lapnak elismerte, hogy apja bérleti díjat fizet a villa egyik lakrészéért."

Elhúzol ám a síkporos péchába, te sunyi majom! Mennyit adózol a bérleti díjból, kócsag'?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@kokopelli: ezt még nem hallottam...de jó..
Szeparepa2
Felesleges lesz elvenni, mert nem lesz kitől elvenni... hamarosan ott fog himbálózni a homlokfán...
Szeparepa2
@wagabund: Na és mondcsak tessa... hallottál már a nedves seggtörlő kendőről illetve a zuhanyzásról... mert úgy látom szerinted, csak bidével lehet szarás után rendbe rakni a valagat, már akinek van rá igénye... ;) XD
Desischado
Luxus felsőfokon, közpénzből! És ez a Magyar Nemzeti Bank elnöke, pfujj!
wagabund
@Szeparepa2: 20.09.. jaj neee... igazad vagyon, nem is azért írtam, hanem ...na mindegy...

azt mindannyian tudjuk, hogy az igényesebbje úgy oldja meg, ahogy írod...de nem erről szólt a megjegyzésem, hanem a kőgazdagság tervezői igénytelenségéről... senki nem reklamál már csak áralku miatt sem..mert eszébe sem jut..
(itt a kocsmában mondta egy mérnök alkesz, hogy minekabidé? csakanőknekkell... egy hónapban egyszer...)
evacica
Mindenre telik a devizahitelesek pénzéből amit az MNB zsebre vágott, és az alapítványaiba átirányított, onnan meg a saját zsebébe! Hajrá fidesz, csak így tovább, elvégre Orbán ígérete FOLYTATJUK MIT IS A LOPÁST!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél