Facebook-videóban jelentkezett kedd délután a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, hogy elmondja, mi köze van a 4,3 milliárd euróhoz. „Soha egy fillért nem fogadtam el, az én lelkiismeretem tiszta" - mondta el a videóban.

"A történet humbug" – Kósa Lajost egy csengeri háztartásbeli hölgy próbálta megtéveszteni éveken át – Facebook-videóban jelentkezett a miniszter

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kósa Lajos kedd délután a Facebookon közzétett videómonológban azt mondta el, hogy pontosan mi történt a 4,3 milliárd eurós megbízásról szóló papír körül.

Ez egy szélhámoskodás, lejáratás-kísérlet. Ha ma valaki azt mondja, hogy van egy rakás pénze, ma is azt mondanám, hogy fektessen be Magyarországon, vegyen rajta Államkötvényt. Ma is ezt mondanám, mert nekem Magyarország az első!

Az ellenzéki média szerint ez bűn, amit megértek, mivel ők szinte minden esetben külföldi vagy egyéb idegen érdekeket képviselnek.

- írta meg egy kedd délutáni Facebook-posztban Kósa.

A tárca nélküli miniszter a saját közösségi oldalán közzétett videóban elmondta, hogy 2012 őszén kereste fel egy ügyvéddel egy hölgy, aki Csengerben háztartásbeli, és azt állította, hogy nagy örökségnek lett tulajdonosa, és segítséget kért, hogy hogyan használja fel jól a pénzt. Olyan adatokat és iratokat mutatott be, amelyek ezt valószínűsítették, alátámasztották.

A miniszter elmondása szerint ő igent mondott a segítségkérésre, és tanácsokkal látta el a nőt, miszerint a legjobb, ha magyar állampapírba és kelet-magyarországi munkahelyteremtő beruházásokba fektet.

A miniszter itt kiemelte, hogy 2012-ben még itt volt az IMF, nem voltunk nagyon jó helyzetben a szocialistáknak köszönhetően.

A megállapodásokat Kósa Lajos szerint sokszor átírták. Később, 2016 végén, 2017 elején Kósa Lajos úgy látta, ebből az égvilágon nem lesz semmi, más információk alapján is rájött, hogy a hölgy őt megtévesztette, a történet humbug. Ekkor beszüntette vele a kapcsolatot.

Soha egy fillérhez nem nyúltam hozzá, soha semmilyen bankszámla feletti rendelkezést nem adott át a hölgy, azt a bank nem fogadta el, soha egy fillért nem fogadtam el, úgyhogy a lelkiismeretem tiszta

- hangsúlyozta Kósa a videóban.

Hozzátette: 

Vannak ilyen megkeresések, próbáltam a közösség javára fordítani. Ma már tudjuk, hogy ez egy szélhámosság, a hölgy mást is becsapott, úgy tudom, eljárást is kezdeményeztek ellene, mondja.

Kósa Lajos a videóban elmondta, hogy pénzt nem fogadott el a hölgytől.

Kiemelte: 

Nem lennék meglepve, ha mindenfajta egyéb dokumentum is előkerülne, hamisítás, vagy valami egyéb dolog, mert választási kampány van.

Kósa azt is mondta, hogy

a hölgy a szocialistákkal ápolt szoros kapcsolatot 2010 előtt.

A miniszter videójában azt állította, a nő nemcsak őt, hanem számtalan más embert is becsapott.

A teljes videót itt nézheti meg:

Ahogy azt reggel megírtuk, a Magyar Nemzet birtokába került, 2013 elején készült állítólagos közjegyzői dokumentum szerint Kósa Lajost megbízta valaki, hogy rendelkezzen egy ezermilliárd forintnak megfelelő összeg felett. Később a hvg.hu és az ATV kamerája előtt is beszélt a miniszter, akkor azt mondta, hogy ez a 4,3 milliárd euró egy német hölgy öröksége.

A PestiSrácok.hu korábbi értesülései szerint a Magyar Nemzet által meglobogtatott dokumentumot egy közismert szélhámosnő készítette. A portál szerint információit alátámasztja az is, hogy a Magyar Nemzet által bemutatott papíron nem látható a bélyegző és az aláírás.

Forrás: Index, Facebook, Magyar Nemzet, ATV, HVG,  PestiSrácok.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nagy kedvencemet, Kósa Lajost ismét aktiválta a kormány. A nép egyszerű gyermeke ő, nem abból a tenyerestalpas erőszakos fajtából, mint rezsikolléga, hanem csak úgy, a maga visszafogott módján.
Számtalanszor jutott már eszembe a jelenlegi hatalom kapcsán Bódi László („Cipő”) dalszövege, ami hasonlóan jeles korban – 1999-ben – jelent meg a Republic albumán:

Kicsi vagyok.
Kicsi vagyok,
Ha megnövök
Beléd rúgok.
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Egyre feljebb furakodom
Jaj, de magas ez a torony.
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tollascsőr
@Shikari: "Beindult a liberálfasiszta csürhe!"
Beindult a rühes, fizetett trollgeci csürhe. Terelnek a kis köcsögök ezerrel.
Clavigo
@terlasz: Ezt a német nőt ,,meg majd elássák Pharaon mellé...,,,,, a másik lehetőség,,,hogy riasztják az osztrák nyugdíjast... ..
terlasz
@Shikari: @Shikari: Én már nem hiszem egy szavadat se, mert nem lehet igaz az, hogy egy ember ennyire eltávolodjon a valóságtól. Tuti, hogy csak megjátszod a hülyét!
Eladott Ország
@amaramaistanna: Lehet, hogy a Buda-Cash- és Quaestor-féle brókerbotrány pénze ?
Borsodi
@Clavigo: Pharaon lehet jobban él mint mi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.