Elhunyt Egervári Klára színésznő, Aase-díjas és Érdemes Művész, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház örökös tagja, mindenki Egérkéje.

Rövid betegség után, hétfő délután elhunyt a 81 éves Egervári Klára, a zalaegerszegi színház legendás színésznője, becenevén mindenki Egérkéje – adta hírül kollégája a Facebookon, melyet Salamon Emőke, a Hevesi Sándor Színház művészeti titkára is megerősített.

Halálhírét megrendülten fogadta a hozzászólók között Molnár Piroska, Balázsovits Lajos, Egri Kati és Kubik Anna is. Az utolsó igazi dívák egyike volt, aki rengeteg ismert és népszerű művésszel játszott, mint például Tábori Nóra, Latinovits Zoltán, Somogyvári Rudolf, Suka Sándor vagy Görbe János.

Egervári Klára 1936. április 6-án született Vasasban. 15 éves volt, amikor Szendrő József felfedezte a baranyai Vasasi Bányatelep Színpadán.

1951–54 között a pécsi Nemzeti Színház énekkarában énekelt. Az ’50-es évek második felétől kezdődően sorban a győri Nemzeti Színház, a békéscsabai Jókai Színház, a miskolci Nemzeti Színház, a veszprémi Petőfi Színház, a szolnoki Szigligeti Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház és a szegedi Nemzeti Színház tagja volt.

1983-ban a Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas Ruszt Józseffel közösen megalapította a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházat, amelyben egészen az 1998-as visszavonulásáig játszott. Közel száz színdarabban szerepelt. 1999-ben a zalaegerszegi színház örökös tagjává választották.

Az utolsó színházi dívák egyike volt, akinek pezsgőt ittak a cipőjéből, hintóval vitték, és virágcsokrokkal halmozták el. Ha leült a zongorához, és énekelni kezdett, a férfiak a lába elé borultak

- írja a femina.hu.

Forrás: femina.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.