A választás egyetlen kérdésre egyszerűsödött le: "ezek mennek vagy maradnak" – fogalmazott a kormánypártokra utalva a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a párt keddi székesfehérvári lakossági fórumán.

Gyurcsány Ferenc szerint a választás tétje az, hogy európai emberek akarunk maradni, európai életet akarunk magunknak, vagy "Moszkvához és Bakuhoz dörgölőzni".

Kijelentette: az országot az ellenzéknek csak közös munkával lehet visszaszerezni. Az ellenzéki pártok közül az MSZP-ről úgy fogalmazott: "bennük van a nagypárti múlt minden terhe és lehetősége", és erőfeszítésnek tartja, hogy vállalták, 46 helyen nem indulnak el.

Gyurcsány: "az egyetlen kérdés, hogy mennek vagy maradnak a kormánypártok"

Karácsony Gergelyre, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjére hivatkozva Gyurcsány Ferenc azt mondta: ahhoz, hogy győzzünk, az országban 40-50 helyen meg kell verni a Fideszt egyéniben. Ezért aki nem működik együtt a demokratikus oldalon, hogy a végén egyszerűsítsük a rendszert, az akarva-akaratlanul Orbán hatalomban maradását segíti – jelentette ki a koordinált jelöltállításra utalva.

Gyurcsány Ferenc szerint ma jobb állapotban van a demokratikus sokaság Magyarországon, mint volt 2014-ben. A hódmezővásárhelyi választás visszaadta sokak hitét, hogy meg lehet verni a kormánypártokat.

Egy ellenzéki koordinációról szóló lakossági hozzászólásra reagálva a Jobbikkal való együttműködés kérdését az elmúlt időszak egyik legnagyobb erkölcsi-politikai dilemmájának nevezte. Hozzátette: ma az MSZP és a DK azon dolgozik, hogy "a demokratikus ellenzéki tábort" szervezze meg, a későbbi kormányzati együttműködést pedig szerinte általában megelőzi a választási együttműködés. Választási együttműködés sem formálisan, sem informálisan nincs a demokratikus ellenzéki pártok és a Jobbik között – jelentette ki. Ebből következően – mint mondta – nem számít közös kormányzásra a Jobbikkal.

A Momentum Mozgalom helyi országgyűlési képviselőjelöltje, Pintér András Gábor a Momentum szerepéről szóló kérdésére a fórumon Gyurcsány Ferenc úgy válaszolt: egyik oldalról szükség lenne a baloldal felrázására, ám a Momentumnak ma minden bizonnyal azért kell küzdenie, hogy a parlamentbe jutási küszöböt teljesítse, egyéniben "egy megveszekedett körzetet" sem tudnak nyerni.

Ráczné Földi Judit, a Fejér megyei 1-es választókerület DK-s jelöltje a fórumon azt mondta: megválasztása esetén "szívvel, lélekkel", minden erejével azon lenne, hogy ez a város és ez az ország jobb legyen.

Horváth András, a Fejér megyei 2-es választókerület MSZP-Párbeszéd színeiben induló országgyűlési képviselőjelöltje szerint alapprobléma a térségben az egészségügyi ellátás helyzete, az, hogy Mórról Székesfehérvárra kell kórházba járni az embereknek. Emellett a 81-es főút fejlesztését sürgette.

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
@verőce21: Csak álmodj,csak álmodj tovább.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@magyarbakancs: A rendőr nem bíró és nem ítéletvégrehajtó! Nem terrorizálhat, csak letartóztathat. Ők viszont azonosító nélkül terrorizáltak, erre volt az erőszak válaszreakció!
koszpeko
@Béla333: Meséld el kivel ültek le tárgyalni.
magyarbakancs
@Shikari: Fidesz tüntetőnek mindet szabad?
Shikari
@magyarbakancs: Te valami furcsa világban élsz. A rendőr intézkedhet bármilyen törvényszegővel szemben. Előállíthatja, letartóztathatja, erőszakot alkalmazhat az ellenállás letörésére. Ebbe a földön fekvő emberek rugdosása és a tömegbe lövés nem fér bele. A rendőr nem ítéletvégrehajtó! Remélem világosan fogalmaztam meg, hogy mi a bajom a 2006. évi "intézkedésekkel"!
Shikari
@magyarbakancs: Nekem az ellenzékről ez a véleményem. Alkkr ez most döntetlen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél