Több mint nyolcszázmillió forint ajándékozásáról foglalt hiteles közjegyzői okiratba nyilatkozatot Kósa Lajos és a vele furcsa ügyletbe keveredett megbízó.

Kétmillió-hatszázharmincháromezer-négyszáznegyvenöt euró, vagyis több mint nyolcszázmillió forint ajándékozásáról foglalt hiteles közjegyzői okiratba nyilatkozatot Kósa Lajos megbízója,

írja a Magyar Nemzet. A lap birtokában lévő dokumentum szerint 

A lap birtokában lévő dokumentum szerint

Kósa édesanyjának kívánta utalni ezt a pénzt a saját bankszámlájáról a „megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján”.

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter édesanyjának adatai szerepelnek a banki adatokban is.

A Magyar Nemzet kedden már egy részletet közölt az iratokból, ezekből az derült ki, hogy

Kósa több mint négymilliárd euró felett rendelkezhetett a hivatalos dokumentum szerint.

Kósa Lajos kedden szélhámosságról beszélt, viszont a dokumentumok hitelességét nem vitatta, sőt, azt is elismerte, hogy járt annak a közjegyzőnek az irodájában, akinek neve a papírok fejlécén szerepel. Azt állította, azért nem akar lemondani, mert végül is pénzt nem kapott.

A felek okiratba foglaltatták, hogy a megbízó a kisrepülőket üzemeltető neves svájci cég, az Altenrhein Aviation AG részvényese.

A papírok egy része angol nyelvű, ezekben feltűnik Czakó János neve is, aki Kósa mellett másik megbízottként jogosult részt venni a cég 2013-as és 2015-ös részvényesi találkozóján a megbízót képviselni.

Egy 2015-ös papíron Czakó mellett egy másik férfi, Szabó Tamás neve is szerepel, az okirat szerint mindketten jogosultságot kaptak arra, hogy 2015 novemberében és decemberében 25-25 millió eurót vegyenek fel a megbízó svájci széfjéből.

Kósa édesanyja több min 800 milliós ajándékot kapott volna

A megbízó és a politikus közötti kapcsolatról a 2013. január 28-án kelt okirat árulkodik először, az utolsó pedig 2015. november 16-án kelt, pedig Kósa azt állította, hogy az ügy még a debreceni polgármestersége ideje alatt történt, ez pedig 1998 és 2014 között volt.

Az az okirat 2015. január 12-én kelt, melyben a megbízó Kósa Lajost meghatalmazta, hogy helyette és a nevében a tulajdonában lévő párizsi bank „által kibocsátott részvények tekintetében valamennyi, a részvényest megillető jogokat gyakorolja, ide nem értve a részvények elidegenítését, megterhelését, illetve az osztalék felvételét”.

Kósa kedden egy videóban az eset kapcsán arról beszélt, hogy csengeri háztartásbeli fordult hozzá segítségért, aki azt állította, hogy hihetetlen vagyont örökölt. Állítása szerint a csengeri polgármester azt mondta neki, hogy a nő csengeri magánszemélyektől kért kölcsönöket az örökségre hivatkozva, emiatt feljelentés is született. A lap pedig úgy tudja, hogy a nő férje, aki vélelmezhetően tettestársa volt, valamivel több, mint két hete véget vetett életének, a feleséget pedig a NAV nyomozói őrizetbe vették, és házi őrizetben van.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó /Czeglédi Zsolt

(MNO)

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Jaj Lala, de kínos helyzetbe hoztad a kedves mamát (is). Azt mondtad hogy nem stróman, " akkor ez így hogy?" Mégis ő lenne a az idős nő aki Németországból egészen Csengerig vándorolt Das ist wirklich Scheisse...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Na Lala, lehet, hogy a fejeden lesz újra pozdorja a főnök irodabútoraiból!
quadrocopter
Bbruhahahaha...hihihihihi...a csengeri nő fia elmondta, hogy az örökösödési Nagy Lé ügyében Kósa-Debil kereste meg őket!
Van kérdés?
nezelodo
Basszus, azért tárca nélküli miniszter az IQ Lala, mert Csengeren maradt a tárcája!
Desischado
Megvallom, egyre jobban vigyorgok, mert szépen dagad a botrány. Lassan összecsapnak a sáros hullámok kósa lala feje fölött. Bár ő túl sötét ahhoz, hogy ezt észre is vegye.
kiscsillag66
@Desischado: Nem értem, miért kell bántani ezt az "ártatlan" embert. Ő csak előrehozta az anyák napi ajándékot!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.