Vádemeléssel zárt a nyomozást a BRFK annak a két férfinak az ügyében, akik tavaly Csehországban egy taxist akartak kirabolni és ennek során egy fémhuzallal fojtogatták.

A BRFK közleménye szerint egy 19 éves budapesti és egy 23 éves üllési férfi 2017. augusztus 27-én a csehországi Pardubicében beültek egy taxiba, és egy közeli településre vitették magukat. Amikor megérkeztek a címre, a budapesti férfi fizetés helyett egy fémhuzallal fojtogatta a taxisofőrt, miközben társa bántalmazta a sértettet. A cseh taxis kiszabadult a huzal szorításából és autóját hátra hagyva elmenekült. A két férfi az autót átkutatta, majd az abban talált három doboz cigarettát magukhoz vették és távoztak a helyszínről.

Cseh taxist fojtogattak, emberölési kísérlet miatt nyomoztak ellenük

Fotó: pixabay.com CCO

A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a cseh kollégák a budapesti rendőrökkel együttműködve közel egy hónap alatt magyarországi tartózkodási helyükön elfogták a két férfit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai az emberölés kísérlet miatt indított nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett ügyiratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
Két férfi.
Nem kellene átfogalmazni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.