Eltávolította a Natalie Contessa af Sandeberggel készült interjút a közmédia oldaláról a Facebook. Valószínű, hogy a videó migránsellenességével volt a baj.

A Facebook törölte a közmédia oldaláról a svéd-magyar nő interjúját

Fotó: hirado.hu

A hirado.hu oldalon azt írják, szombaton tették fel a videót a közmédia Facebook oldalára, azonban onnan azt pár órával később a Facebook leszedte, indoklásként pedig annyit írtak csak, hogy

a tartalom nem egyezett a közösségi szabályokkal.

Az oldalon idézik a Facebook alapelveit is, amely szerint a gyűlöletbeszédet tartalmazó posztokat távolítják el.

A Facebook eltávolítja a gyűlöletbeszédet. A gyűlöletbeszéd fogalmába beleértendőek az olyan tartalmak, amelyek közvetlenül támadnak bizonyos személyeket az alábbiak miatt: faji hovatartozás; etnikai hovatartozás; származás; vallási hovatartozás; nemi irányultság; nem, társadalmi nem, nemi azonosság; vagy súlyos fogyatékosság vagy betegség.

A hirado.hu azt írja ezzel kapcsolatban:

Egymillió megtekintés, 12 ezer megosztás fölött járt kedden este annak az M1-nek nyilatkozó svéd-magyar nőnek a videója, aki a migrációs helyzet és a biztonság hiánya miatt 40 év után költözött haza Svédországból. A közösségi oldal rövid indoklás mellett törölte a hirado.hu Facebook oldaláról a riportot. Portálunk megpróbálta felvenni kapcsolatot az ügyben a Facebook adminisztrátoraival.

A Híradó.hu közösségi oldalára szombaton került fel az exkluzív interjú rövidített változata. Kedden 17 óra után már egymillió megtekintésnél és 12 ezer megosztásnál tartott a videó, mígnem a Facebook alig pár órával később eltávolította. 

Ahogy azt korábban megírtuk, az interjúban a nő azt állítja, hogy a migránsok elől Magyarországra költözött Svédországból, és végig arról beszél, hogy milyen szörnyű állapotok lettek a bevándorlók miatt Svédországban. 

Nincs biztonság, félelemben vagyunk minden nap, ez nem normális viselkedés. A migránsok mindent megkaptak, de semmi becsületük nincs

– a többi közt erről beszélt az M1-nek adott exkluzív interjújában a svéd-magyar nő.

Azóta kiderült, hogy a nőnek egyébként évek óta van lakása Budapesten, Svédországban pedig többször is elítélték rágalmazásért, zaklatásért és közbizalom elleni bűncselekményért

- írta meg a HVG.

Az Index pedig megszerezte azoknak a bűncselekményeknek a hivatalos, hatósági dokumentációit is, amelyekben részletesen leírják, miért ítélték el a nőt. A birtokukba került hatósági iratok szerint egyébként a nő az édesanyjával lakott, és több mint hétszázezer forintnyi koronát kellett fizetnie a sértetteknek, akik valamennyien svéd állampolgárok – írja az Index.

A közmédiában a nőt úgy állították be, mint aki Stockholmban dolgozott, ennek azonban semmi nyoma.

A Facebook-ról törölt videó a YouTube-on és a hirado.hu oldalon még látható:

Forrás: HVG, hirado.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Schopasch! Vajon mennyit akasztott a priúszos ribi a meséért?
quadrocopter
Schopasch! Vajon mennyit akasztott a priúszos ribi a meséért?
peterkelemen
Na végre. Egyúttal töröljék Orbán oldalát is.
namihami
Nem a migránsellenességgel lehet a fő gond, hanem a nyilatkozó szellemi és erkölcsi szintjével.
Persze, van annyi pénz, amennyiért gombás...
Idén jött vissza? A több éve meglévő lakásába? Erre is egy kicsit jobban oda kellene a magyar uszítósajtónak figyelni. Nem kéne akkora magas labdákat feladni, amivel azonnal csak bukni tudnak.
Rockxy
Egy igazi svéd:
https://youtu.be/fXSyERl5gPQ...
A svéd képviselők sem szeretnek bejárni dolgozni, főleg nem, ha kényelmetlen infók várhatók.
Egy angol:
https://youtu.be/aewtybmQPIE...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél