A magyarok azt gondolják, hogy ha maguk intézhetik az ügyeiket, vagyis szuverének és függetlenek, akkor tud az ország gyarapodni és erősödni – mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, mielőtt állami kitüntetéseket adott át a nemzeti ünnep alkalmából.

Balog Zoltán a Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt kitüntetések átnyújtása előtt arról beszélt, hogy ha a nemzet kezébe veheti sorsa irányítását, akkor képes talpra állni, építkezni és lehetetlen körülmények között is növekedni.

Ebben a központi szerep mindig a kormányzatoknak jut, azonban a kormány munkája önmagában nem elég, szükség van hozzáértő, elkötelezett, bátor emberekre, akik a maguk területén kiemelkedőt alkotnak.

Ilyen emberek a díjazottak, akiknek a munkája túlmutat önmagukon, több és magasabb rendű, mint ők – fogalmazott a miniszter. 

Hangsúlyozta, a szabadság kivívása, megszerzése és az építkezés összetartozik, azonban nem mindegy, hogyan és milyen okból, célból harcolunk a szabadságért.

Aki tudja, hogy "a szabadság lényege nem a valamitől való szabadság, hanem a valamire való szabadság", az később méltó tartalommal tudja majd megtölteni azt. A márciusi ifjak és a honvédsereg katonái tudták, miért küzdenek, így harcuk irányt mutathat ma is – mondta, hozzátéve, a magyarok ugyanazért küzdöttek 1848-ban, 1956-ban és 1989-90-ben is, és 1848 igazságáért ma is meg kell küzdeni.

Balog Zoltán azt hangoztatta, hogy a szabadság nem egyszerűen keret, amivel mindenki azt kezd, amit akar, hanem "ihlet", magatartásforma, és a szabadság mindig az emberen belül kezdődik, hiszen belső szabadság nélkül nincs külső szabadság.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A szaros gatyadon kivul mit tudsz onalloan felmutatni, eloallitani, te agyi toprongy?
Hova illik a mondandodba a brusszeli ingyenpenz???
karma1
A szaros gatyadon kivul mit tudsz onalloan felmutatni, eloallitani, te agyi toprongy?
Hova illik a mondandodba a brusszeli ingyenpenz???
Commenter
Igen, főleg akkor fog gyarapodni ha tőletek független lesz, te...rád már szavak sincsenek, te talpnyalonc csuhás. Nem félsz? Még több ilyen kijelentés és tárt karokkal vár a patás...
Csoda, hogy ez még pap lehet. Úgy pap ő, meg "emberminiszter" ahogyan Mekk Elek ezermester.
nyanya001
Ja, Putyin, meg Azerbajdzsán, meg Kína... ugye ezektől is függetlenek vagyunk
te mocskos hazaáruló agyhalott !
Commenter
@nyanya001: ne sértsük meg a súlyos beteg agyhalottakat, ők nem tehetnek az állapotukról. Ez a barom már kimaxolta amúgy is a Glasgow skálát, mondjunk inkább csak annyit, hogy agyatlan. Gyári hiba, így jött a világra...mint a gazdája.
Sámannus
Míg tőletek független kutyaütő szentfazék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.