Magyarország csak olyan közös uniós álláspontot támogat, amely megfogalmazza, hogy a migráció olyan veszélyes folyamat, amelyet meg kell állítani – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Szijjártó: "hazugság az az ENSZ-ben megfogalmazott alapelv, miszerint a migráció jó és megállíthatatlan"

Fotó: MTI/AP

A politikus annak apropóján nyilatkozott, hogy az ENSZ-ben megkezdődött a világszervezet globális migrációs csomagjának tárgyalása, és a magyar kormány ellenállása miatt az Európai Unió nem képviselhetett közös álláspontot.

Úgy vélekedett:

Federica Mogherini, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője birodalmi, európaiatlan szemléletet képviselt, amikor a közös álláspont megfogalmazásának megakadályozása miatt Magyarországot bírálta.

Mogherini egy szélsőségesen bevándorláspárti politikus – tette hozzá.

Mi, akik itt élünk Európában, tudjuk: hazugság az az ENSZ-ben megfogalmazott alapelv, miszerint a migráció jó és megállíthatatlan.

Ugyanis az elmúlt két és fél évben 27, összesen 330 ártatlan ember halálát okozó terrortámadást követtek el a kontinensen migrációs hátterű személyek – mondta Szijjártó Péter.

Csak mi, magyarok dönthetjük el, hogy kit engedünk be a hazánkba, és kivel akarunk együtt élni.

Továbbá azt sem fogadjuk el, hogy a homogén, egységes keresztény társadalom értéktelenebb, mint egy multikulturális társadalom.

Ezért fontos, hogy Magyarországnak április 8. után is olyan kormánya legyen, amely útjába áll a kötelező kvótára és a bevándorlást alapvető emberi jogként meghatározó globális migrációs csomagra vonatkozó elképzeléseknek

- mondta a miniszter.

Szijjártó Péter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott, hogy a magyarok tanúi voltak annak, amikor 400 ezer ember átmasírozott Magyarországon.

Mi nem akarunk ilyen emberekkel együtt élni – jelentette ki.

Emlékeztetett arra, hogy az ellenzéki pártok folyamatosan bírálják a jelenlegi magyar migrációs politikát.

A többi között ellenezték a kerítést, és nem szavazták meg azt a módosítást, amely az alaptörvénybe foglalta a volna a kötelező betelepítési kvóta elutasítását. Ha hatalomra jutnának, szakítanának a jelenlegi migrációs politikával, ami érdeke az ENSZ-nek és az EU-nak, de Magyarországnak nagyon rossz lenne – mondta Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
jaj te szerencsétlen mongol-idióta neked van pofád hazugságról hablatyolni? Volt már olyan, hogy igazat mondtál??? =))
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: Mondjuk ez pont az " hazugság az az ENSZ-ben megfogalmazott alapelv, miszerint a migráció jó és megállíthatatlan."
RonaGyuri
@Shikari: nem kiskomám a csürhét nem szeretem, ez a legfőbb bajom veled is, s az elvtársaiddal is! =))
Pálinkás Pál
@RonaGyuri: Aki szerint jó a migráció az ne várjon...költözzön valami cigánytelepre edzésként...gondolom te sem az Avasról irogatsz!!
RonaGyuri
@Pálinkás Pál: azért nem ártana ha megpróbálnál gondolkodni is! Ezekkel @Shikari: félékkel kvaterkázol, akinek a sivatag szépségéről is csak a rasszista-xenofób baromságok jutnak eszébe!!
cikicakk55
"a magyarok tanúi voltak annak, amikor 400 ezer ember átmasírozott Magyarországon." Drága Péterünk! Ezen van a lényeg,de ti még mindig fújjátok a magatokét.Átmasíroztak! Eszük ágában sem volt itt maradni.Számukra sajnos,mi az általuk hőn áhított nyugalmas jó lét útvonalában vagyunk,ahhoz,hogy elérjék a hőn áhított örök boldogságot,békességet és gazdagságot,bizony át kell masírozniuk Magyarországon. Egyetlen egy sem akar itt maradni! Miért kell a torjunkon úgy lenyomni ezt az egész migráns témát,mint ha Orbán védene meg minket attól,hogy ne kelljen migránsokkal élnünk.Ők épp úgy nem akarnak velünk élni,mint ahogy mi sem velük.Kár huzakodni az ENSZ-el, az EU-val,mert bár mennyit is kvótáznak ránk,egy sem fog itt maradni. Amelyik még is itt maradna,az meg annyira hülye,hogy az biztos nem fog terrorcselekményeket végrehajtani,mert ahhoz szervezés és ész kéne,de az a migráns,amelyik pont Magyarországon akarna letelepedni,az egész biztos nem normális,így sok baj nem lesz velük.Az Unió minden egyes migráns költségét megtéríti,Magyarországnak egy fillérérbe sem kerülne,de mind már írtam is,eddig még nem volt egy annyira hülye sem,amelyik itt akarna élete végéig maradni.Ráadásul megy a süketelés,miközben pénzért ők maguk engedtek be 20.000 kétes eredetű és foglalkozású embereket,akik szintén nem itt élnek,csak megvették maguknak az igazolást,hogy nyugodtan randalírozhassanak Európán belül,de nem nálunk.Megmondom őszintén ti Petike,sokkal többet ártotok a magyar embereknek.nem a holdudvarotoknak,hanem a bérből,fizetésből,nyugdíjból,közhasznú munkából élőknek. Ti sokkal több embert tesztek el láb alól,mint a migránsok a terror cselekményekkel,ráadásul ti lassú kínhalálra ítélitek azokat a Magyar embereket,akik nem tudják megtenni,hogy menjenek ők is a migránsok után. Elég sok ismerősöm él az EU-n belül és kívül is és szerintük sokkal biztonságosabb és nyugodtabb az életük ,mint itthon volt..Vannak itt akik azt mondják,hogy ha annyira együtt akarunk élni velük,akkor menjünk utánuk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.