A Jobbik parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Kósa Lajos tárca nélkül miniszter vagyonkezelési ügyében – közölte Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint ha a tárcavezető igazat mondott az 1300 milliárd forintos bizniszről, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért alkalmatlan a pozíciójára.

Úgy értékelt:

Kósa Lajos közjegyzői okiratban rögzítette, hogy korrupt, függetlenül attól, megtörtént-e a pénzmozgás.

Szilágyi György bírálta azt is, hogy a politikus édesanyjának 800 millió forintot helyeztek kilátásba, ha Kósa Lajos közreműködik a pénz elhelyezésében. Azt kérdezte, történt-e kifizetés részben vagy egészében, illetve további két szereplő felvett-e kétszer 25 millió eurót.

A jobbikos politikus azt is mondta: az ügyben érintett összeg fedezni tudná a minisztériumok, háttérintézmények, kormányhivatalok, a honvédség, a rendőrség, a bíróságok, az ügyészség és az adóhatóság éves személyi juttatásait.

Szerinte Orbán Viktor miniszterelnöknek és a titkosszolgálatoknak is tudnia kellett az esetről, a közjegyzőnek és a bankoknak pedig jeleznie kellett volna ekkora pénzmozgást.

Szilágyi György szerint normális országban a kormányfőnek le kellett volna váltania a minisztert és száműzni őt a közéletből.

Közölte, kezdeményezik, hogy az Országgyűlés házszabálytól eltéréssel döntsön egy vizsgálóbizottság felállításáról a jövő heti rendkívüli ülésen.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
lala téged kifingatnak...vakarhatod majd a fejed...mert a balhét egyedül fogod elvinni,mindegy ki volt még benne!!!
Pálinkás Pál
lala téged kifingatnak...vakarhatod majd a fejed...mert a balhét egyedül fogod elvinni,mindegy ki volt még benne!!!
Kookas
@Pálinkás Pál: azért nem olyan tökös a kupakos.
Hellcat
Egyértelmű, hogy a cigánykirály is benne van...vejénél is ő döntött...
Nessy
Választás előtt?? Na ne!!! Szegény Poltnak elég az OLAF jelentés!
Lehet, hogy nagypénteken mossa Polt a Tiborcot?
cikicakk55
"'Szilágyi György szerint normális országban a kormányfőnek le kellett volna váltania a minisztert és száműzni őt a közéletből."

Egy normális országban el sem jutnak idáig a kormány vezetői,mert már 2010-2012 közt annyit loptak,hogy az első két évben mér a miniszterek több mint a fele börtönbe csücsülne,de egy normális országban maga a Miniszterelnök is már rég a börtöncella falán strigulázná ,hogy hányszor kell még leejteni a szappant ahhoz,hogy felmerüljön a "talán szabadulok" esélye. Na de ez az ország nem az az ország! Azok az országok a mienken kívül a föld szinte minden részében megtalálhatók,de nálunk ez soha nem lesz természetes.
kissé felnőttem
1Kérdésem ? NORMÁLIS országban élünk hát kötve hiszem, itt politika van kultura nincs itt törvény van jog nincs, 10 parancsolat van ? volt 9 et átirtak. miről beszélünk ész nélküli lovasok gyülekezete .2 / 3-al illett volna az általuk kissebségnek nevezett, ellenzéket megkérdezni, meghallgatni mert állitólag a vélemény nyilvánitás szabad. ÉS nem öncéluan önfejüen hatalmi szóval, döntöttem ,nem lett vona 77 stadion meg erdő mező rét liget szőlöskert, kastály átrendeződés. Ha nem tudtak volna egymás dolgairól nem papagály modszerrel védekeztek volna,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.