Hét év fegyházbüntetéssel sújtotta Ahmed H.-t az ellene folyó megismételt elsőfokú eljárásban szerdán a Szegedi Törvényszék.

A bíróság a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit.

A szabadságvesztés mellett a bíróság a vádlottat tíz évre kiutasította Magyarország területéről.

A férfi legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Hét évre ítélte a bíróság a röszkei terroristaper vádlottját, Ahmed H.-t

Ahmed H. az ellene folyó per megismételt elsőfokú eljárásán a Szegedi Törvényszéken 2018. március 14-én. A szír férfit tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádolja az ügyészség. Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A szerdai tárgyalásra fokozott biztonsági ellenőrzéssel, egyenként engedték be a résztvevőket. A terrorizmussal vádolt szír férfi mosolyogva lépett be a Szegedi Törvényszék szűkös tárgyalótermébe, két fekete maszkot viselő rendőr vezető száron kísérte – írja az Index.

A vádlott az utolsó szó jogán ártatlannak vallotta magát, és azt mondta, csak a családjának akart segíteni azzal, hogy csatlakozott hozzájuk a határnál.

Mire odaértünk a határhoz, addigra már többször is szembe kellett néznünk a határral. Németországba szerettem volna eljuttatni a családomat. Ciprusban otthagytam a munkámat és az ott lévő családomat, hogy segítsek a többi családtagomon. Szerettem volna, hogy a családom legálisan átjusson a határon, de erre nem volt lehetőségem. Nem azért mentünk a határhoz, hogy ott problémázzunk. A kultúrám és a vallásom sem erre buzdít. Nem tudom, miért történt ez velem.

A több év előzetes börtön után is azt mondja, még mindig szereti Magyarországot.

"Arra kérem a bíróságot, hogy egy igazságos döntést hozzon a számomra. Már túl sokat voltam itt, vissza szeretnék menni a gyerekeimhez."

Forrás: MTI, Index

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
még egy picit bennt van, -(addig is bosszantja a különkosztjával az élelmezési főnököt)-, aztán irány a szabad világ... szabadulása után kiadja szenvedései történetét, amin hatalmasat kaszál...minden igazhitű tarsolyában ott lesz egy példány...és még béke Nobelre is felterjesztik...
justhpeter
Koncepciós per 2018-ban Európában. Ez valóban hungarikum.
nezelodo
Na ez a kerítés ostromló is úgy járt, mint aki 1968-ban Sopronban a vasfüggönyt akarta megdobálni belülről üres sörösüvegekkel. Mindketten megemlegetik... A soproni akkor biztos nem hitte volna, hogy valaki majd tévedésből befele akarja megostromolni a drótot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.