Megkezdte az Erzsébet-utalványok kézbesítését a Magyar PostaZrt., folyamatosan viszi ki a küldeményeket, és mindent megtesz azért, hogy az érintettek a lehető leghamarabb megkapják – közölte a cég szerdán az MTI-vel.

Ezt jelentette be a Magyar Posta az Erzsébet-utalványokról

A közleményben felidézték:

a kormány döntése szerint a jogosultak – a nyugdíjasok és a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott más ellátásban részesülők – tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak.

A borítékban négy 2000 forintos és két 1000 forintos címletű utalvány van. Az utalványszelvényeket középen, a perforáció mentén (a középen található olló jelzésnél) lehet szétválasztani.

Az utalványok a jövő év december 31-ig válthatók be, ezeket a belföldi jogosultak várhatóan április közepéig kézhez kapják. Azoknak, akiket nem magyarországi címen tartanak nyilván, szintén még áprilisban továbbítják.

Azok pedig, akik 2018 márciusában még nem részesülnek ellátásban, mert ellátás iránti igényük elbírálása folyamatban van, azonban a nyugdíjfolyósító 2018 márciusában teljesít kifizetést a részükre, egy következő ütemben, várhatóan április-május hónapban kapják meg a nekik járó Erzsébet-utalványt.

A nyugdíjasok a postástól személyesen vehetik át a küldeményt, de helyettük meghatalmazottjuk vagy közeli hozzátartozójuk is megteheti ezt.

Ha a címzett, illetve az említettek nincsenek otthon, a címzett értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Ezután tíz munkanap van arra, hogy az utalványokat ezzel az értesítővel átvegyék a címhez tartozó letéti postán.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
@Desischado: Hülyeség. Az ívek aláírása még nem szavazat. A fülkében egyedül van az ember, esetleg szemüveg sincs nála :)) könnyen megesik elvéti azt az X-et :))
Titkon remélem úgy lesz :))
kereső
@Desischado: lehet,hogy a nélkül is aláirnák.
Dr plágium
@kereső: Igen, sok agy mosott aláírja akkor is ha neki kell fizetni.
advocat
Azért a 10.000.-nél több járna, de azt elviszik a haverok. Mi is kapunk, úgyhogy pofa be! Vélik. Azért a 27 % áfa visszamegy. És ez adható, a 13 havi nyugdíj meg járna. Mekkora a kuss erről?
Aki Én
@division: Elsősorban azért, mert nem sürgős. Másodszor azért, mert még értesítőt sem kaptam. Harmadszor azért, mert nem én vagyok a postás.
division
@Aki Én: Ja, az más, ha nem sürgős. Én minden csomagomat postán maradóra szoktam kérni mpl - lel, így mindig tudom ha megérkezett mert kapok e-mailt. Néha a GLS - sel is szoktam küldetni, azok meg fel is hívnak. Piti dolog amiből nagy ügyet kreálsz. Nekem is volt már olyan sima levelem ami bent ragadt, bementem megkérdezni és ott volt, nem fújtam fel a dolgot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.