A Századvég felmérése szerint a megkérdezett magyarok többsége arra számít, hogy egyre több olyan erőszakos bűncselekményre lehet számítani 2018-ban Európában, amelynek hátterében a migráció áll.

A központ reprezentatív, ezer ember kérdőíves megkérdezésével elvégzett kutatásáról készült, az MTI-hez szerdán eljuttatott értékelésben a Századvég azt írta, a lakosság jelentős többsége (83 százaléka) hallott a múlt heti bécsi késelésről, amelyhez kapcsolódva a kutatást készítették.

A válaszadók döntő többsége pesszimista Európa biztonságát illetően:

a megkérdezettek 52 százaléka úgy gondolja, hogy 2018-ban egyre több olyan bűncselekmény lesz, amelyek hátterében migránsok állnak.

A válaszadók 26 százaléka nem vár változást e tekintetben, és kevesebb mint 20 százalékuk látja optimistán a helyzetet.

A kutatás arra is rávilágított – írta a Századvég –, hogy az emberek többsége hasonló pesszimizmussal tekint a magyarországi közbiztonság jövőbeni helyzetére, ha az ellenzéki pártok kerülnek hatalomra. Egy ilyen forgatókönyv esetén a válaszadók 60 százaléka szerint növekedni fog a migrációs teher, a megkérdezettek 62 százaléka szerint pedig a migrációs hátterű erőszakos bűncselekmények száma fog emelkedni Magyarországon.

Forrás: MTI

Címlapi kép (illusztráció): Pixabay cco

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.