Karácsony Gergelynek ki kell vonnia a politikai erővonalból Bárándy Péter volt szocialista igazságügyi minisztert – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára újságíróknak szerdán Budapesten.

Az államtitkár az Ahmed H. perében hozott ítéletre reagálva kifejtette: a kulcskérdés az volt a megismételt eljárásban a Szegedi Törvényszéken, hogy az ügyészség által emelt vád szerint terrorcselekményről beszélhetünk-e, vagy a védelmet képviselő Bárándy Péter volt szocialista igazságügyi miniszter által képviselt álláspont szerint hatóság elleni erőszak kísérletéről. A bíróság az ügyészségnek adott igazat, tehát a megismételt eljárásban is hasonló ítélet született – emlékeztetett.

Völner Pál kiemelte: "valóban nem lehet büntetlenül Magyarországon a határzárat áttörni", tömegzavargás keretében a rendőröket dobálni. A jogállamisághoz az is hozzátartozik, hogy a bűncselekményeket büntetés követi – mutatott rá.

Az államtitkár felszólította Karácsony Gergelyt, MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, hogy "a politikai erővonalból vonja ki" a korábbi igazságügyi minisztert, "döntse el, hogy ügyvédként vagy politikusként szerepel ezekben az ügyekben".

"A Soros-szervezetek képviselői" a Szabadságot Ahmed H.-nak feliratú kitűzővel voltak jelen a tárgyaláson, pedig itt egy bűncselekményről van szó, "nem állhatnak az ellenzéki pártok és az úgynevezett civilek a bűnözők oldalára" – fogalmazott Völner Pál.

Az ellene folyó megismételt elsőfokú eljárásban szerdán a Szegedi Törvényszék hét év fegyházbüntetéssel sújtotta Ahmed H.-t. A bíróság a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Völnerke! Betshókolhacc Bárándy ügyvédnek! Az ügyvédnek joga van bámilyen törvényes eszközt felhasználni védence érdekében! Az továbbra is kétséges, hogy Strasbourg előtt is megállna-e a terrorvád!

Ennyi.
Neked meg annyi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@kereső: 18.51-re:
"Csak úgy kérdezem,mi a búbánatos köze van Karácsony Gergőnek Bárándy ügyvéd úr ügyvédi tevékenységéhez?Vagy Bárándy ügyvéd úr ne politizáljon,ha ügyvédkedik?Vagy forditva?"

En erre reagaltam 19.38-ban...Lehet, hogy valamit felreertettem?
tudode
Az ellenzék NEM OSZTOTT lapot "ezeknek", mivel KEZD ÉBREDEZNI a közhangulat, amelyet pontosan az ÁRNYÉKKORMÁNY képvisel.
.
Völner figyelmébe: A GAZDI megfogalmazta, hogy vot/nix
.
------ Orbán Viktor szépen elmagyarázza miért nincsen demokrácia Magyarországon
www.youtube.com/watch?v=AsfDnHvEB0s
.
Sok mindennek tartozik a TEAM az alattvalóknak ehelyett az ovis köpködés helyett!
.

.

.
kereső
@karma1: Háááááááááááát,lehet.Szóval: Mondja már meg a fidesz-völner államtitkár úr szájával,hogy mi a búbánatos köze van Karácsony Gergőnek Bárándy ügyvéd úr ügyvédi tevékenyéségéhez? Természetesen értem én,hogy jó lenne összehozni a V18 egyik tagjának ügyvédi tevékenységét Karácsony miniszterelnökjelölttel- ráfogva az utóbbira a röszkei itélet alapján a terrorizmus támogatásának vádját.Elég fideszes?
Edmond Dantes
Egy ügyvéd sohasem a bűnt védi,hanem a vádlottat,sőt a bűnöst,az embert.Ugyanis még a gyilkosnak is vannak emberi jogai .Kötelessége többek között a bíróság előtt a vádlott mellett szóló enyhítő körülményekre felhívni a bíróság figyelmét,hogy igazságos ítélet szülessen.Aki ezt nem érti,akkor olyan hülyeségeket hord össze,mint ez a Völner.Az,hogy nem a Fidesznek tetsző vádat képviseli a védő,mert eredendően nem ez a dolga,attól Bárándy a tárgyalóteremben még nem politikus!!! Magánemberként viszont olyan politikai értékeket vallhat,amilyent akar. Agybaj!
Pálinkás Pál
A 2006-os csürhét meg jó hogy szentté nem avatták...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.