Beregszásztól Újvidékig és Dunaszerdahelytől Csíkszeredáig mindenki nagyon figyeljen most!

Orbán Viktor megható üzenetet intézett a Kárpád-medence összes magyarjához
Fotó: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-i nemzeti ünnep előestéjén levélben üzent a Kárpát-medence minden táján élő magyaroknak, amelyben összetartozásunkról, valamint szabadságunk és ezeréves kultúránk megvédéséről írt – tájékoztatta szerdán az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

"Ritka fényjelenség a történelemben az olyan pillanat, amely századok múltán sem veszít tökéletességéből és tisztaságából. 1848. március 15-én az első kokárdáktól a Nemzeti dalon át a Tizenkét pontig minden a magyarság összetartozását és szabadságvágyát hirdette. Azóta pedig e napnak a fénye éppúgy meghatározza életünket, ahogy bevilágította az egymástól való elszakítottság és a diktatúra legsötétebb évtizedeit is"

- fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: "reményt adott, amikor az új tavaszra váró magyarság pincékben, padlásokon, széna alatt vagy téglarakásokban őrizte nemzetünk piros-fehér-zöld zászlaját, és bebizonyította, hogy amikor kiállunk egymásért és vállt vállnak vetve küzdünk közös céljainkért, akkor nincsen számunkra lehetetlen."

A miniszterelnök szavai szerint

"ma ismét eljött az idő, amikor együtt kell megvédenünk szabadságunkat és ezeréves kultúránkat. Mert mi, magyarok ma sem kívánunk mást, mint hogy közösen ünnepelhessük hőseinket, és olyan világot építhessünk magunknak, amelyben szabadon használhatjuk nyelvünket és büszkén mondhatjuk el, hogy akárcsak őseink, mi is az erő, a hűség és a jövőbe vetett reménység színeiben akarunk élni a Kárpát-medencében."

"Engedjék meg, hogy az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján tisztelettel köszöntsem Önöket, és azt kívánjam: még sok száz évig zengjen Beregszásztól Újvidékig és Dunaszerdahelytől Csíkszeredáig, hogy "Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!" – zárta levelét Orbán Viktor.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Miről okádik ez az elmeháborodott törpe diktátor, valaki érti? Még h megható, beszarás... fél, h nem lesz meg a 2/3-a, így könyörög a milliárdokért megvett határontúli fidesz hívőknek, h rá szavazzanak. Hazudik, mint mindig,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@nemkati: ..."jól bepálinkázott..."."és szemeket áztató" - erről mindjár a nemzetes asszony jutott eszembe napszemüvegben...
nemkati
Március idusa van.
Brutus fiam, te is készülj!
Commenter
Jaj, mindjárt elsírom magam a meghatottságtól,csak előbb hozok egy 100-as papírzsebkendő csomagot.Hát annyira szívügye a határontúli megélhetési magyarjainak az ügye, hogy a Magyarországon élő magyarok elbújhatnak a bérállampolgárok mögött. Akkor" mindenki nagyon figyeljen most, itt a határokon belül:" a "kommunista csökevény"személyi kultusz köszöni szépen, jól van, él és virul a határontúli nagy és össznemzeti kollektív ünneplések, éltetések a határon belül pedig a békemenetnek csúfolt szervezett és fizetett provokatív, uszító felvonulás formájában. Ha jól tudom, és szóljon valaki ha nem, mert ezt a törvényt a jelenlegi hatalom hozta: a kommunizmus jelképei, annak éltetése, megnyilvánulási formái büntetendők. A személyi kultusz(vö: éljen, szeretünk stb XYZ vezető és az üres hazafias lózungok A párttal a néppel egy az utunk ) pedig a kommunizmus szerves részei. Még eggyel több ok, hogy ezek a saját törvényeik és az alkotmánynak csúfolt tákolmányuk alapján is hűvösre kerüljenek egy életre.
Commenter
@nyanya001: kedves nyanya001: ott ahol egy Lezsák Sándor József Attila díjas költő lehet, ott ez az üzenet Mácsai Pál hiteles tolmácsolásában soha nem fog célba találni! Miért is vette át a kitüntetést a többi kitüntetett? Az egyik legnagyobb költőnket gyalázták meg, holtában is! Nyilván pont ez hiányzott még, hiszen József Attila soha sem volt jobboldali, ha már ezt az orbáni szedett-vedett szellemi, erkölcsi analfabéta csürhét a "jobboldalinak" lehet nevezni. A szó mérsékelt és hagyománytisztelő értelmében semmiképp. Nemzetiszocialista(népnemzeti, sovén, pöffeszkedő , buta, gonosz és kegyetlen értelmében annál inkább.
Borsodi
Az itthon lévő Magyarokat akik nem őt támogatják azoknak is üzent! Érdemes elolvasni mindenkinek!!!
nepszava.us/bartus-laszlo-orban-diktator-megfenyegette-az-orszagot/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.