A transznacionális listák lehetővé tennék a bizottság elnökének közvetlen választását. Ahogy közeleg április 8., úgy válik egyre kiélezettebbé a magyar belpolitikai helyzet. Egymást érik az elemzések koordinálásról, összefogásról, visszalépésekről, illetve ezek tetszőleges kombinációiról – épp ezért talán üdítő fuvallatként hathat e rövid európai kitekintő. Azért lesz szó listaállításról, esélylatolgatásokról és választási matekról is, hogy mégse szakadjunk el messzire a hazai hétköznapoktól.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem, ez nagyon más világ

Nem csak simán kétsebességes, ha egyáltalán maradt benne valami európai

Nem igazán foglakoznék az ötlettel úgy általában, megmaradnék a saját kis összerondított hazánkban. Az mno.hu írása „Közös listák a közös Európáért” címmel számol be róla, hogy bár egyelőre elutasították, de kizárni nem lehet. Arról van szó, hogy az elképzelések szerint „minden uniós állampolgár két szavazatot adhatna le az európai parlamenti választásokon: egyet a nemzeti pártok listájára, egyet az általa választott európai pártlistára”. Nos a dolog úgy áll, hogy olvastam a közelmúltban néhány pro illetve contra Macron-ista cikket a témában, a francia elnököt vélik az ötletadónak, de egy dolgot nem. S nem is értem, honnan veszi a cikk szerzője. Kiemelten harsogja, hogy ezzel „lehetővé tennék az Európai Bizottság elnökének közvetlen megválasztását”!
Nos a dolog úgy áll, hogy innen nézvést, a hazai közbeszéd szintjén (a cikk nagy erőssége, hogy bár az mno.hu az egyik szennyező góca a körzet baromkodásnak, a cikk tudja, hogy kerület) akár lehet ilyen marhaságokat is állítani. Azonban Európában több helyen is – eklatáns példa az ötlettel gyanúsított Franciaország – tisztában vannak azzal, hogy mit kell és lehet érteni közvetlen választás alatt! =))
RonaGyuri
a derék mno.hu ismét hozta a formáját; természetesen kitörölték a hozzászólásomat, amiben jeleztem, hogy ez így nem közvetlen választás! =))
kokopelli
@RonaGyuri: mert a nyugati sajtót cenzúrázzák! ;-)
Csizmás Kond
Ahány szavazati lehetőség annyi kampány, annyi fölösleges rágalomhadjárat stb stb.
Az egyesült európa azért sem fog megvalósulni mert ezt ámerikai mintára nem lehet létrehozni, ugyanis ha európa elveszi nemzeti identitását oda az óvilág minden nemzetnek. Nemzetállamokkal meg közös kormányzást véghezvinni...hát azt szintén nem lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.