Újra őrizetbe vette Kőrös Gusztáv (Minden Szegényért Párt) képviselőjelöltet a Somogy Megyei Főügyészség – közölte Horváth Szilárd főügyész csütörtökön az MTI-vel.

A Nemzeti Választási Bizottság szerdán jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselőjelölt mentelmi jogát. Ezután az ügyészség elrendelte a büntetőeljárás folytatását hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények gyanújával – áll a közleményben.

Menetelmi joga miatt szabadlábra helyezték, majd nem sokkal később ismét őrizetbe vették

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói szerda este újból őrizetbe vették Kőrös Gusztávot – írta a főügyész. Egyrészt a megalapozott gyanú, az eljárás meghiúsításának, a szökésnek és a bűnismétlésnek veszélye, másrészt felmerült további bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja indokolja az őrizetbe vételt – írta.

A gyanú szerint Kőrös Gusztáv – magát hivatalos személynek kiadva – több vállalkozótól jelentős összegeket kért azzal, hogy az általuk benyújtott pályázatoknál kedvezőbb elbírálás érdekében pénzt juttat hivatalos személynek. A gyanúsított így több mint 130 millió forintot szerzett meg a vele kapcsolatban állóktól.

A jelölt jogerős nyilvántartásba vételét követlen azonban megillette őt a mentelmi jog, ezért a Somogy Megyei Főügyészség megszüntette előzetes letartóztatását. Az NVB – következetes gyakorlatát folytatva – szerdán felfüggesztette Kőrös Gusztáv mentelmi jogát, mert a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az idei országgyűlési képviselő-választás kiírása előtt történt és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással. Ezt követően vették újból őrizetbe Kőrös Gusztáv képviselőjelöltet.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
bezzeg a nemzet BMW-s lajosa él, virul és lop tovább... ma éppen békemenetelni fog a semmibe...
nusika
@lampa laz: ...és czeglédit miért tartóztatták le újból és vették el a mentelmi jogát??? ...Kósa ???
lampa laz
@nusika: ...ez a nap kérdése, őt miért, ezt miért nem? Mert telhetetlen lajos kinézte maguknak a jól tejelő Czeglédy céget is, mert fideszéknél ezt így szokták, ami kell azt elveszik bármi áron. No, meg sok borsót is tört az orruk alá C. Csaba.
justhpeter
A Polt Pot-féle "jogállam" idén is jobban teljesít.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.