Tárgyalni hívja az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetőit a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. Gyurcsány Ferenc a baloldali pártok közös budapesti március 15-i megemlékezésén azt mondta, készek megtenni azt, amit eddig soha, mert tárgyalni kell a Jobbikkal.

Nem választási együttműködésről, nem közös kormányzásról, hanem arról, hogyan működnek majd együtt a következő parlamentben "Orbán bűnös rendszerének lebontásában"

– mondta a vasárnap délutánra tervezett egyeztetésről a volt miniszterelnök.

Arról kell tárgyalni, hogy az új Országgyűlés megalakulásának pillanatától kezdve "hogyan törjük le Orbán bűnös rendszerét"

– tette hozzá, hangsúlyozva: nincs ok taktikázni, nincs ok udvariaskodni, tárgyalni kell és megállapodni.

Gyurcsány Ferenc egyúttal azt is bejelentette, hogy a DK egyoldalúan visszavonja saját egyéni jelöltjét az LMP társelnökének, Szél Bernadettnek a javára.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Vélhetően ez az utolsó lehetősége az Orbán-rendszert elutasító demokratikus polgároknak, hogy választáson leváltsák őt legalább a kormányzásról. Hogy ezzel mire mennének, azt nem tudni, mert az Orbán-rendszerben csak Orbán képes kormányozni, minden más esélyt kizártak. De legalább kinyilváníthatnák azt, hogy a többség ellene van."
nepszava.us/ha-nem-lepnek-vissza-az-ellenzeki-rivalisok-bebetonozzak-orbant/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.