Európában 1848-hoz hasonlóan ma is egy birodalmi és a nemzeti eszmerendszer küzd egymással, és az április 8-i választás tétje az, hogy Magyarország bevándorlóországgá, vagy a nemzetállami függetlenség megőrzőjévé válik-e – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Sepsiszentgyörgyön.

Lázár szerint ma a is egy birodalmi és a nemzeti eszmerendszer küzd egymással

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója alkalmából tartott sepsiszentgyörgyi ünnepségen 2018. március 15-én. MTI Fotó: Veres Nándor

Lázár János a székelyföldi város főtérén összesereglett ünneplő tömeg előtt rámutatott:

a Fidesz-KDNP számára előbbre való a székelyföldi autonómia ügye, mint az idegen vallású és idegen szokású gazdasági bevándorlók anyagi támogatása, ami a baloldali és liberális ellenzéket foglalkoztatja.

"Ha (a választásokon) a nemzeti függetlenség voksai kerülnek többségbe, akkor Magyarország megmaradhat magyarnak, a Székelyföld megmaradhat székelynek, Európa megmaradhat európainak: ez a tét" – jelentette ki Lázár János.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Orbán megdolgoztatja, vezekelni kell neki Vásárhelyért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Janó, Janó mi közöd neked az európaisághoz???
colibri
Orbán megdolgoztatja, vezekelni kell neki Vásárhelyért.
human
Nem vagy már szívesen látott vendég Vásárhelyen, Lázár!
cikicakk55
@colibri: Hódmezővásárhely pont Orbán miatt ment szembe Lázárral. Valamikor szerettük büszkék voltunk rá,mert a városért és lakosaiért megtett mindent. Szembe ment minden kormánnyal ha a város érdekeiről volt szó.. Persze jól élt,jobban mint bár ki a városban,de értünk is megtett mindent. Pont ezért a harcos természetéért akarta megszerezni Lázárt. Az első időkben úgy éreztük egyedül ő tudja vissza fogni Orbán őrült dolgainak vadabb részeit. Aztán sajnos Ő maga is korrumpálódott. A várost továbbra is támogatta,de a lakosok egyre jobban haragudtak rá,mert már nem azért harcolt,hogy a népnek jobb legyen,hanem saját és családja és bankszámlái túlzott növelése és a Fidesz holdudvar maximàlis kiszolgálása lett a valamikor jó ember életcélja. Láttuk a hazug vagyonnyilatkozatait és,hogy a várost elosztotta 4-5 rokon, barát közt. Ebben a városban sok az idős ember. Munka,cégek üzemek híján szinte semmi. Az a pár Lázár érdekeltségébe tartozó cég amelyik foglalkotathatott volna embereket,közmunkásokat alkalmaz. Aki nem közmunkás,az sem keres többet,mint ha közmunka bérből élnének,miközben gyakran 12 órát dolgoznak,de nem fizetik ki. Inkább kényszer szabira küldik őket. Itt egyszerű emberek élnek,de nem hülyék. Várható volt már ,hogy szembe fordulnak az emberek azokért a dolgokért amit már bár mennyire is tiszteltük,már nem tudunk bízni benne. Csak 1-2 fokkal jobb mint a patás főnöke,de màr Ő is a pokol leendő lakóinak egyike. Ez nem vigasz az embereknek,de bízunk benne,hogy a pokolból még életében kap ízelítőt.
colibri
@cikicakk55: Teljes mértékben azonosulni tudok az általad leírtakkal. Ugyanez jött le nekem a vásárhelyi már-már családtag ismerősünktől, akivel most a pm választáskor sem a kampányt, sem az eredményt nem sikerült még kiértékelnem, mert személyesen nem találkoztunk, előtte meg nem akartam befolyásolni. Elhiszem, hogy Lázár rengeteget változott, teljesen felsorakozott orbán mögé, de nekem soha nem volt szimpatikus, rajtam semmiben nem segített, de útáltam a cinikus mosolyát és az összes tudott dolgait, mint a halálos balesete,a tarfikmutyija, a megnyilvánulásai, a vásárhelyi kampány-viselkedése, a mostani kastély-ügye, lehetne sorolni napestig, mind csupa ellenszenves, negatívum. Volt idő, amikor orbán utódjaként emlegették, de szerintem ha odáig jutunk, nemcsak orbánnak lesz vége, hanem mindennek és mindenkinek, aki a rendszerét jelenti. Most azon kell szurkolnunk, hogy Lázár Vásárhelyről és a választókerületáből ne szerezzen mandátumot a következő ciklusra.
human
A bal oldal hibái közt ott van, hogy nem foglalkozott eléggé a külhoni magyarokkal. Nem arra gondolok, hogy ugyanúgy tömni kell beléjük a milliárdokat. Pusztán rendezvényekkel, látogatásokkal éreztetni kell velük, hogy gondolunk rájuk. Gyakran egy jó szó többet ér az alamizsnánál.
Ugyanakkor ha nagyítóval megnézzük Orbán külhoni politikáját biztos megint mutyikra bukkannánk. Nem olyan önzetlen, őszinte Orbán támogatása. A hír-tv adott le egy műsort amiben elmondja egy horvát magyar, hogy ugyanúgy szavazatokat vásárol a fidesz a szegényeknél Horvátországban is, mint itthon nálunk teszi a cigányokkal vagy a nyugdíjasokkal. Orbán kint is igyekszik saját embereit bejuttatni a parlamentbe vagy a helyi vezetésbe. A fejemet teszem rá, hogy pusztán a mutyikhoz próbál kint is saját holdudvart építeni.
Orbán egy dologban hisz. Mindenki megvehető.
papa.49
Egy képet a hallgatóságról, mivel az mti. nem tett fel ilyet, vélhetően csak pár tízen, százan lehettek akik kíváncsiak voltak az annyitisérjánosra !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.