A biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak, tehát az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök szombattól hétfőig egy országos akció keretében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

A fokozott ellenőrzést az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) szervezésében hajtják végre – olvasható a közleményben.

Kiemelték, hogy a passzív biztonsági eszközök használati arányának növelésével csökkenteni lehet a balesetek halálos áldozatainak számát, valamint a sérülések súlyosságát.

A biztonsági öv ellenőrzése mellett migránsokat is kereshet az autónkban a rendőrség

Hozzátették, az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, továbbá a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

A TISPOL Seatbelt európai szintű ellenőrzés során a TISPOL-tagállamok rendőri erői – köztük a magyar rendőrség is – a közlekedésbiztonsági helyzet javításáért és a közlekedők biztonságának szavatolásáért fokozottan ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök használatát Európa közútjain.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ramentem a TISPOL weboldalara, es vegigbongesztem elejetol a vegeig, hogy milyen ellenorzeseket javasol, vagy csinal, esetleg milyen ellenorzeseket ir elo - a normal keresesnel semmi nem jott elo, ekkor rakerdeztem a migransokra..SEHOL NINCS ILYENRE UTALAS!

(Ha megis lenne, akkor az rettenetesen el van dugva )

Amire legfokeppen kikepzik ezeket a rendoroket, az a sebesseg-tullepes, ittas vezetes, drogos vezetes, biztonsagi ov be nem kapcsolasa, es a piros lampa figyelmen kivul hagyasa. Az egesz hosszu cikkben egy szo nincs arrol, hogy az autoban menekulteket kellene keresni...
Ennyi gecit egyrakason regen hordott ossze a szel Magyarorszagra...:o(((

Es megirhatjak, kozzetehetik ezt a cikket, mert ax o kezukben van a sajto, a magyar meg nem tud sem angolul, sem nemetul.
justhpeter
Sokba kerül a kampány, mennie kell a pénzbehajtásnak.
Yoda69
Kivancsi vagyok mikor hoznak egy olyan torvenyt, hogy barki otthonaba barmikor behatolhassanak minden elozetes jelzes nelkul, hogy migransokat keressenek?
SystemError
@durbincs: Te megint beszarásíg nyomattad higítót! :)
kissé felnőttem
Keressék az általuk betelepitett 20. 000 egynéhányat szerte a hazában meg az unióban.
kissé felnőttem
@Yoda69: olyan már van azzal kezdték nem a népet féltik és védik ők maguk félnek, a saját viselkedésük okán, jóggal
nyanya001
Hátha a biztonsági öv mögött bújik meg a rohadt migráns.
Equus1
ha már van ellenőrzés, helyszínbírság vagy feljelentés nélkül senkit nem lehet elengedni
quadrocopter
@durbincs: Még mindig szédületesen hülye vagy, buta kiscsirke!
Matyar nem menni?
Herepacsi menni?
Gatyaturkesz jól menni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.