Csatornarekonstrukciós munkálatok miatt március 16. és várhatóan március 21. közt összevontan működik az 51-es és 52-es villamos, illetve pótlóbusz is rásegít a pesterzsébeti szakaszon.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint március 16. üzemkezdettől várhatóan március 21-ig összevontan közlekedik az 51-es és 52-es villamos a XX. kerületi Jókai Mór utcai csatornarekonstrukciós munkálatok miatt.

Összevontan közlekedik az 51-es és 52-es villamos pár napig

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Rakás

Az 51-52-es jelzésű villamos a Mester utca/Ferenc körút és a Határ út M között közlekedik. A kimaradt pesterzsébeti szakaszon 52-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Gubacsi út/Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között. A BKK Pesterzsébet és a Határ út M útirányon közlekedő utasoknak alternatív eljutási lehetőségként a 66-os, 66B és a 123-as autóbusz; Pesterzsébet és a Nagykörút útirányon közlekedő utasoknak pedig a 23-as autóbuszcsalád használatát javasolja.

Az 51-es és az 52-es villamos helyett összevont útvonalon 51-52-es villamos közlekedik a Mester utca/Ferenc körút és a Határ út M között a Mester utca/Ferenc körút–Gubacsi út/Határ út között 51-es villamos vonalán; a Gubacsi út/Határ út és a Határ út M között pedig a 3-as, illetve az 52-es villamos vonalán végig a Határ úton halad, és minden érintett megállóhelyen megáll.

Az 51-52-es villamosról a pótlóbuszra a Gubacsi út/Határ út megállóban lehet átszállni, a 119-es autóbusz végállomása mellett.

Így közlekedik a pótlóbusz:

A Gubacsi út/Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között 52-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik az alábbiak szerint:

- Az 52-es pótlóbusz Pesterzsébet, Pacsirtatelep felé a Gubacsi út/Határ út–Gubacsi út–Török Flóris utca–Nagysándor József utca–Vörösmarty utca–Előd utca–Pesterzsébet, Pacsirtatelep útvonalon halad, és villamos megállóhelyein áll meg, kivéve a Török Flóris utca és a János tér megállót, ahol a párhuzamos 119-es és a 166-os autóbusz megállóját használja.

- Az 52-es pótlóbusz a Gubacsi út/Határ út felé a Pesterzsébet, Pacsirtatelep–Előd utca–Török Flóris utca–Székelyhíd utca–Ady Endre utca–Nagysándor József utca–Jókai Mór utca–Határ út–Szabadkai út–Gubacsi út–Gubacsi út/Határ út útvonalon halad, és villamos megállóhelyein áll meg; kivéve: a Pacsirtatelep megálló helyett a villamos-végállomás mellett, a 151-es autóbusz Török Flóris utca megállóhelyén és az Ősz utca megálló helyett pedig a Határ úton.

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni.

A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből).

A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak – olvasható a BKK közleményében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.