Igazoltatásba futott bele egy férfi Óbudán, akinél volt némi kábítószer is. Aztán hamar kiderült, hogy a férfi otthon "kertészkedik" is.

A BRFK III. kerületi Rendőrkapitányságának körzeti megbízottjai március 14-én a délelőtti órákban a Vadászles utcában igazoltattak egy férfit, akinek táskájában 290 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak – olvasható a BRFK közleményében.

A rendőrök hamar megtalálták azt a lakást, ahol a férfi a kábítószert tárolta. A házkutatás során két kábítószer termesztéséhez kialakított fóliasátrat találtak a nyomozók, mellette pedig a már bezsákolt és „leszüretelt” növényt. A pincét a férfi kannabisz neveléséhez alakította át, a falakat lefóliázta, a növények fejlődéséhez pedig egy speciális öntözőrendszert épített ki. Az alagsori kertészetben a rendőrök kannabisz cserjéket is találtak. A nyomozók összesen 3341 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, 22 gramm növénymagot és 15 tő kannabisz növényt foglaltak le.

A nyomozók a férfi lakásán is házkutatást tartottak, ahol laptopot, mobiltelefont és további 7,43 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, 37 gramm hasisgyantát és 3723 gramm kábítószergyanús növénymagot találtak és foglaltak le.

A 36 éves budapesti B. Gergelyt az óbudai nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. ​

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.