A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke alapvetően sikernek tartja, hogy meghívásukra válaszolva az LMP és az MSZP-Párbeszéd vezetői vasárnap leülnek tárgyalni.

Molnár Csaba pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc előző napi szavait idézte, amelyek szerint a "haza számunkra megér egy tárgyalást".

A DK szerint siker, hogy az MSZP-Párbeszéd és az LMP hajlandó tárgyalni

Hozzátette, a DK képes volt átlépni a saját árnyékát és a Jobbik meghívásával olyat tett, amit egy-két hónapja még elképzelhetetlennek tartott volna. Ha viszont Vona Gábor és a Jobbik nem hallják a választók szavát és nem vesznek részt a megbeszélésen, azért a DK nem tud felelősséget vállalni – fogalmazott.

Az ügyvezető alelnök arra is emlékeztetett, hogy nem választási együttműködésről vagy koalíciókötésről akartak egyeztetni a Jobbikkal, hanem például arról, hogy ha kisebbségbe szorul a Fidesz, akkor a többi párt ne segítse többséghez. A 106 egyéni körzet elosztásáról az MSZP-vel már megállapodtak, ebben az ügyben az LMP-vel akarnak tárgyalni – tette hozzá egy kérdésre válaszolva.

Molnár Csaba a sajtótájékoztatón egy másik témáról azt mondta, hogy Czeglédy Csaba letartóztatása a Fidesznek nemcsak politikai, de üzleti érdekeit is szolgálja.

Az ügyvezető alelnök úgy fogalmazott: egyre több súlyos dolog derül ki Kósa Lajos – pénzmosás és korrupció gyanúját is felvető – "botrányáról". A nyilvános cégadatok szerint az ügyben szereplő eltitkolt számla tulajdonosa egy céghálóval kapcsolódik "Kósa embereihez", köztük Fiák Istvánhoz, a miniszter ügyvédjéhez – hangsúlyozta.

Fiák István a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Diákész) az elnöke, a Czeglédy Csaba elleni "koncepciós pernek" pedig azok a diákmunkával foglalkozó cégek a legnagyobb nyertesei, amelyek Fiák Istvánt veszik körül – jelentette ki a politikus.

Molnár Csabát reagáltatták Orbán Viktor csütörtöki mondatára, amelyik szerint a választás után erkölcsi, politikai és jogi elégtételt fognak venni. A DK ügyvezető alelnöke úgy látta, hogy a miniszterelnök nyíltan megfenyegette a teljes ellenzéki szavazótábort, ezt pedig már nem lehet félvállról venni. Molnár Csaba azt kérte a kormányfőtől, hogy ne az embereket, hanem inkább az ellenzéki politikusokat támadja.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
"Tóth Zoltán, a DK eddigi jelöltje mától Szél Bernadett megválasztásáért kampányol körzetében. Ezzel a DK már 61 helyen nem indul, annak érdekében, hogy legyőzhessük Orbánt. Túllépve eddigi álláspontunkon, tárgyalni kell a Jobbikkal is. Nem választási együttműködésről, nem közös kormányzásról, hanem arról, hogy miként működünk majd együtt a Parlamentben Orbán bűnös rendszerének lebontásában. Arról, hogy az új Parlament megalakulásának pillanatától hogyan törjük meg az orbáni diktatúrát. Nincs ok taktikázni, nincs idő udvariaskodni. Tárgyalni, megállapodni kell. /Gyurcsány Ferenc/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@terlasz: Lajkoltalak, de ugy erzem, hogy Gyurcsany eleg okosan nem fogja felhanytorgatni Bernikenek, hogy "na mi van, megis csak kell az osszefogas? Egyedul nem megy?" Mert Gyurcsany NEM ilyen! Sokkal bolcsebb, es oszinten orul Szel valtozasanak...
Ez jo jel, de ha vona nem teszi meg a kello okos lepeseket, akkor maris kiderul, hogy arulo...
Akkor pedig a sajat valasztoinak is kell majd valamit mondania, hogy megiscsak lepaktal majd orbannal, es azert ez eleg nehez dio lesz, tudva, hogy ok a legnagyobb letszamu ellenzeki part.
F_Viktor
@karma1: Írod:
"na mi van, megis csak kell az osszefogas? Egyedul nem megy?"

Így igaz, azért ez nem az óvodások játszóháza.
Nekünk választóknak is el kell fogadnunk, hogy a fityesz új, saját maga előnyére átírt választási törvényben nem csak a szívünkre kell hallgatnunk, hanem gondolkodva, taktikázva kell szavaznunk.
Azt is el kell fogadnunk, hogy hasonló módon a pártok is taktikai húzásokra kényszerülnek.
3-4 hete még én sem gondoltam, hogy bizonyos esetben jobbik képviselőre szavazzak.
Desischado
Utálom a jobbikot, és szerintem nem állnak bele az összefogásba, bár ne legyen igazam. De ez akkor nekik is bukta lesz, amit abszolút nem bánnék, mert boldog lennék, ha eltűnnének a süllyesztőben.
Gyurcsány ezt jól lépte meg, ilyenkor össze kell fogni az ördög ellen, nincs mese!
Manhattan
@terlasz: : Ott helyben, mikor Gyurcsány bejelentette ezt, kicsit megijedtünk... De ismerjük annyira és tudjuk, hogy nem egyszerűen nem kormányozna Vonával, de mindent el is követ azért, hogy ne a Jobbik, hanem a demokratikus oldal tudja leváltani a NER-t. Ő ugyanis demokrata és jó szemű politikus.
terlasz
@karma1: Nincs köztünk vita, ezért a "Lajkoltalak, de" akár el is maradhatna. :)
terlasz
@Manhattan: Igaz, én is meglepődtem, de a folytatás megnyugtatott. Szerintem, ez okos húzás volt, ismerve az előzményeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.