Szombaton már nemcsak eső, ónos eső, hanem havazás, hófúvás is várható – figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Narancs riasztást adtak ki a hófúvás és ónos eső veszélye miatt
Fotó: Pixabay

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta szombaton a reggeli óráktól délnyugat felől terjedve jelentős mennyiségű (általában 10-20 milliméter) csapadék várható az országban.

A sok eső miatt

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést.

Kiemelték továbbá, hogy északkelet felől egyre nagyobb területen havazásba, az Alföldön ónos esőbe, fagyott esőbe válthat a csapadék halmazállapota.

Az ónos eső veszélye miatt

Baranya, Békés, Csongrád és Tolna megyére elsőfokú, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadták.

Narancs riasztást adtak ki a hófúvás és ónos eső veszélye miatt

Mint kifejtették: szombaton a késő délutáni, esti óráktól általában az ország délkeleti harmadában ezen belül kiemelten az Alföldön, annak is főként egy délnyugati-északkeleti tengelyében az eső, illetve időszakos havazás mellett jelentős mennyiségű ónos eső vagy – bizonytalan módon – fagyott eső hullhat az éjféli órákig.

Kiemelték továbbá, hogy szombaton a délutáni óráktól északkelet, illetve északnyugat felől egyre nagyobb területen havazásba vált a csapadék. Az ország északkeleti harmadában és az Alpokalján 5-10 centiméter körüli hó hullhat.

A havazás miatt

Budapestre és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést.

Emellett az ország nagy részén hófúvásra is figyelmeztetnek.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyére a másodfokú figyelmeztetést is kiadták.

Narancs riasztást adtak ki a hófúvás és ónos eső veszélye miatt

Budapestre, és Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyére ugyancsak a hófúvás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Mint kifejtették: erős hófúvásra az Északi-középhegységben, annak előterében, kiemelten a Bodrogközben lehet számítani. Ezeken a részeken viharos széllökések is valószínűek – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és 8 Celsius-fok között várható.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Azé narancsos me a viktorka megszünteti vagy az olajos sintér sanyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.