A Magyar Nemzet azt állítja, olyan bizonyítékaik vannak, amelyek igazolják, hogy Kaposvár kormánypárti polgármestere, Szita Károly aktívan szolgálta a Kádár-rendszert.

A lap megszerezte a Szita Károly állambiztonsági nyilvántartó kartonját, birtokukban van továbbá a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság III/II. osztályának több szigorúan titkos minősítésű aktája és Szita kézzel írt jelentése a nyolcvanas évekből.

A polgármester Krakus Péter volt a lap birtokában levő dokumentumok tanúsága szerint. Az első papír 1980. július 2-i datálású, Szitát előző nap szervezhették be, a dokumentumok pedig azt mutatják, Szita egészen 1989 májusig állományban volt.

A papírokról a titkos minősítést, írja a Magyar Nemzet, 2008-ban törölték.

Krakust, vagyis Szita Károlyt az első rendőrségi anyagban titkos megbízottként emlegetik, ami az „egyszerű” ügynöki besoroláshoz képest kiemelt státust jelentett a rendszeren belül – írja a Magyar Nemzet. Szita Károly a leírtak szerint egyebek között azt mondta kapcsolattartójának, hogy

„bár keveset ismer mindabból, amiket végeznie kell, érdeklődéssel várja feladatait, melyeket legjobb tudása szerint kíván végrehajtani. Kijelentette, hogy örül annak, hogy segíteni tudja munkánkat”.

Több jelentés is szól arról, kiket kellett szemmel tartania Szitának, kikről jelentett.

Például laktanyák környezetébe beutazott nyugati állampolgárok tevékenységét kellett figyelnie, illetve nyugati állampolgárokat fogadó magyar állampolgárokat és kapcsolataikat is fel kellett derítenie.

A Szitát beszervezető főhadnagy egyik jelentésben le is írja, hogy

Krakus a „feladatát kedvvel, tőle telhető legjobb akaratával végezte”.

Szita 1983-ban saját rokonságáról is jelentett a Magyar Nemzet szerint. Húga esküvőjére érkeztek rokonok az NSZK-ból, róluk. Még több dokumentumot is ismertet a lap.

Szita egy évvel az után, hogy leszerelt, 1990-től már Kaposvár alpolgármestereként dolgozott, 1994-től polgármester, és 2014-től a Megyei Jogú Városok Szövetségének az elnöke.

A lap azt írja, hogy beszervezőjét, Fenesi Lajos nyugalmazott alezredest 2004 augusztusában Lamperth Mónika akkori belügyminiszter a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel tüntette ki.

2005-ben már előjött némi információ Szita ügynökmúltjáról. Akkor a fideszes politikus azt mondta, bírósági úton tisztázza magát. Ez azóta sem történt meg, emlékeztet a Magyar Nemzet.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Szita Károly

(MNO)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Simicska lassan, komótosan de szivárogtat...)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
vagytok a ma vagytok a holnap? hát ezért nem akartátok a nyilvánosságot , ez az egyfajta gyávaság pedig már 27 éve tullettetek volna, onnan meg már senkit nem is érdekelt volna , gyáva népnek... ?nincs hazája csak ezért uralkodtok? csak? stázisok is szekusok is tulélték mert időbe nyilvánossá tették itt meg a csontvázak potyognak még 35 év mulva is Mert viki kb akkor 88 lesz tán? max 90? és a hasmenés az visszatérő
mackoka46
Az a borzasztó ebben, hogy ezek a trógerek kommunistázzák azokat, akiknek soha semmiféle párthoz nem volt köze. Mások is választhatták volna a kifizetődőbbet.
nihil
"Krakus a „feladatát kedvvel, tőle telhető legjobb akaratával végezte.
Szita 1983-ban saját rokonságáról is jelentett a Magyar Nemzet szerint. Húga esküvőjére érkeztek rokonok az NSZK-ból, róluk."

Nem csoda, hogy a fideszben találta meg a helyét, ez a gyökér (is).
X-ray
Bazze és ezeknek van bőr... jó vastag...
Manhattan
Simicska lassan, komótosan de szivárogtat...)
magyarbakancs
A Fidesz legnagyobb híve i a volt állampárt kiszolgálói közül kerül ki.
Az én rezeda szagú falumban is így van.
Volt MSZMP-s tagok mind a Fideszt dicsőítik és tagjai is.
Boross Péter Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Csurka István - III/3 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
- MSZMP tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Boros Imre - MSZMP-titkár
III/2 ügynök D-8
Balogh Gyula - MSZMP tag
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Viktor - Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár
Kövér László - KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és
Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó
Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag

A Szocialista Magyarországért kitüntetést kapták:

Orbán Viktor elvtárs, Székesfehérvár Városi Pártbizottság másodtitkára, a város és Fejér megye szocialista fejlődése érdekében kifejtett elvszerű, több évtizedes munkájáért

Dr. Schmitt Pál elvtárs, a MOB elnöke, több évtizedes szocialista sportvezetői munkájáért és nemzetközi érdeklődést kiváltott tudományos munkásságáért

Kövér László elvtárs, az MSZMP Párttörténeti Intézet munkatársa, két évtizedes ideológiai kutatásaiért

Tarlós István elvtárs, tanácstag, a III. kerületi tanács városfejlesztési bizottságában kifejtett munkásságáért

Bakondy György elvtárs, az Országos Védelmi Bizottság párttitkára
A Munka Érdemrend arany fokozatát kapták:

Semjén Zsolt elvtárs, az Országos Egyházügyi Hivatal titkára

Demján Sándor elvtárs, a Gorsium ÁFÉSZ elnöke

Csányi Sándor elvtárs, az OTP V. kerületi fiókjának vezetőhelyettese

Áder János elvtárs, Csorna város...
Zeta
Csak tisztessegésen! fidesz szempontból.
F_Viktor
@kissé felnőttem: Írod:
"... ez az egyfajta gyávaság pedig már 27 éve tullettetek volna, onnan meg már senkit nem is érdekelt volna "

Igen, csak akkor ezek a ganajtúrók nem lehettek volna "1990-től már Kaposvár alpolgármestere", nem lehettek volna pártelnökök, nem kerülhettek volna kormányra...
Most túrnák a földet, szerelnék az Audikat, közmunkásként sepregetnének...
bakegya
TUDTUK...AZ ORBÁN KÖRÜL VAN MÉG JÓ PÁR BELŐLÜK!!!-vikikének ezek a köpönyegforgató férgek segítik, tolfják haza a fél országunk,no és az EU PÉNZEKET.,ÁSD A FÉNYETETŐS ÉLIOS LÁMPAVASAK MEGRENDELÉSEI-SZITA-SZITA ,SZŰRŐ -SZITA-SOMOGYI BETYÁR ez is minden hol ott van ahol dumálni könnyű-dolgozni nehéz,na a népfrontolással elvolt jól eddig is TUDTUK MINDÍG MITŐL OLYAN JÓ HAVERJA A GYENESEINEK IS...
cikicakk55
Na ezért nem is jutott eszébe a normális embernek a Kádár rendszerben,hogy belépjen a pártba. Nem volt kötelező. Semmi bántódása nem esett senkinek aki nem akart páttag lenni. Nyugodtan dolgozhattunk,nevelhettük a gyerekeinket. Nem szídtuk a pártot,mert nem volt okunk rá. Persze ha akkor úgy állt volna a párt a néphez mint most,biztos nem lett volna olyan nyugodt békés az élet. Nem éreztük azt amit most,hogy a pártnak lett volna egy holdudvara akik milliárdossá váltak,miközben a nép nyomorgott. Nem volt ilyen. Nem nyomorogtunk,mindenre telt amire szükség volt. Igaz,nem is voltak extra igények,mert elég volt az ami volt. Nem ömlött a tv- ből a nyakunkba a rengeteg Barbi baba luxus cucokkal teleaggatva. Nem volt a pártnak és a párt tagoknak sokkal több mint nekünk. Orbán hiába teper az egypárt rendszerre,nem fogja elérni,hogy a nép elfogadja,mert most tényleg nyomorgunk és rohad miattuk az egész ország. Hallottunk a besúgókról,de csak azoknak volt félni valójuk akik párttagok,vagy vezetők voltak.
peterkelemen
Mind komcsi és besúgó volt Orbánnal az élükön. Amikor a komcsik komcsiznak: civilhetes.net/amikor-a-komcsik-komcsiznak
cikicakk55
Hírtelen ránézve erre a képre,azt hittem megint Balog Atyáról van egy cikk. Pont úgy áll a feje és a mozdulata is olyan Balogos. Igaz ezek a vén hazudozósok egy kaptafára öregednek.
cikicakk55
Hírtelen ránézve erre a képre,azt hittem megint Balog Atyáról van egy cikk. Pont úgy áll a feje és a mozdulata is olyan Balogos. Igaz ezek a vén hazudozósok egy kaptafára öregednek.
Eladott Ország
2.bp.blogspot.com/-IEkp5lHrUS8/Wqy_3YXeshI/AAAAAAAA_sg/uQ44Hm-h6N8QPhYkA7SZJ-9Rx55rh28AQCLcBGAs/s1600/Szita_Karoly_allambiztonsagi_nyilvantarto_kartonja_focuspoint_1240x675.jpg
A Krakus Péter néven jelentő Szita Károly 1994 óta Kaposvár fideszes polgármestere, 2014-től a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke. Undorodom attól, hogy 1,5-2 millió ember véleményét rezzenéstelen pofával többségnek csúfolják, hogy a Szita Károly-féle ügynököktől hemzsegő állampárt zsoldosai rendre a régi világ életben tartásával vádoljanak meg olyanokat, akik még meg sem születtek, amikor a Kövér Lászlók már buzgón építették a régi világot.
Yoda69
orban ilyen ex-komcsikkal veszi korbe magat. De nem meglepo, hiszen o maga is KISZ-titkar volt, apja meg verbeli bolsevik kommunista.

MEG 22 NAP
nezelodo
Szita tisztességesnek mondja magát. Ebből még a végén az jön ki, hogy a besúgottak a jellemtelenek. Hiába na, a fontos ember szilárd elvekkel, és szilárd jellemmel bír, és természetesen nem lóg ki ma sem a tornasorból.
babp1982
Nem csak szinte elvtárs volt besúgó a fideSSben vannak ott még egy páran. A birka menet első sorát tessék csak nézni mecsoda III/III-ás bagázs vonult ott-:)))
bakegya
@babp1982: jól bírják, a vén kecskék!@babp1982: TISZTESSÉEL BÉKEMENEK ,TÖBB LÁBON -meg meg állnak ugyan...aztán TOVÁBB TAPOSNAK A MAGYAR NEMZET LEGNAGYOBB ÜNNEPÉN OKNYOMOZNI BÁTOR ÚJSÁGÍRÓT MÉG TÁN A DUNÁBA IS DOBTAK VOLNA--a hívek imádkoznak értük,menekítik a vagyonkát is amit összeloptak IDŐ KLRDÉSE ÉS MÉG ÉS TÁN MÉG LÖVETNI IS FOGNAK!???
evacica
@Yoda69:Az Orbán papa is PB titkár volt, Kövér család ma is baloldali elkötelezett. Bár Kövér annak az "átkosnak" minden előnyét élvezte, így nagyon hamis és hiteltelen a szájából a komcsizás is!
terlasz
Orbánnak ilyen köpönyegforgató mocskok kellenek, mert könnyű őket pórázon tartani és minden aljasságra rávehetők. Nem véletlen, hogy a volt komcsik salakja mind a fidesz környékén sertepertél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.