Szabad, önálló és erős Budapestet most! jelmondattal ismertette az MSZP–Párbeszéd a programját szombaton a fővárosban.

Horváth Csaba, az MSZP budapesti képviselője közölte: kivéreztetés és kiszolgáltatottság helyett önállóság, elszegényedés és romló szolgáltatások helyett több pénz, rossz életminőség és hanyatló ellátórendszer helyett egészséges élet, tízezrével kivágott fák és a tönkretett Római-part helyett tiszta, rendezett zöld környezet, bűnözés és korrupció helyett pedig biztonság kell a fővárosnak.

A Budapest naponta húszmilliárd forintot fizet be adóként, de alig kap vissza valamit. Hozzátette: tíz forintból egy forintot vissza akarnak szerezni a fővárosnak, ami szerintük nem sok. Ez kell ahhoz, hogy a közösségi közlekedés kényelmes, biztonságos, akadálymentes és olcsó legyen – magyarázta. Horváth Csaba szerint több rendőrre van szükség és arra, hogy a közterület-felügyelet a város biztonságát szolgálja, ne pénzbehajtó legyen. A tömegsportot kell támogatni, és 2022-ig minden kerületben tíz százalékkal kell növelni a zöld felületek arányát.

MSZP–Párbeszéd: Szabad, önálló és erős Budapestet!

Szerinte Orbán Viktor miniszterelnök régóta gyűlöli Budapestet, ott árt neki, ahol tud, Tarlós István pedig kiszolgálja. A főpolgármester „Orbán bábja, mert valóban kiszolgáltatta Budapestet a Fidesznek, alkalmatlan, mert gyáva szembeszállni a kormánnyal” – mondta.

Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, a Párbeszéd társelnöke új, partnerségen alapuló alapszerződést szorgalmazott a főváros és a vidék között abból a célból, hogy előbbi az ország motorjává váljon. Szólt arról is, Budapestnek az az érdeke, hogy azokat a közszolgáltatásokat, amelyeket jobban el tudnak látni az önkormányzatok, továbbra is ők lássák el.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/ Soós Lajos

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.