Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de több helyen vékonyodik, néhol időszakosan fel is szakadozik a felhőzet. Kezdetben még sokfelé fordulhat elő havazás, hózápor, de fokozatosan gyengül a csapadék intenzitása és a legtöbb helyen meg is szűnik.

Enyhül a márciusi tél szorítása, délelőtt még számíthatunk hófúvásokra

Eleinte többfelé erős, a Zemplénben viharos lesz az északi, északkeleti szél, majd délutántól a legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás. Főként a nap első felében számíthatunk hófúvásokra. A hőmérséklet kora délután +2 és -5 fok között valószínű. Késő estére -1 és -10 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap reggel a következő figyelmeztetések voltak érvényben:

Hófúvás, viharos szél:

Északkeleten a jelenlegi viharos széllökések a délelőtti órákban fokozatosan a legtöbb helyen 70 km/h alá csökkennek. Azonban várhatóan a déli, délutáni órákig Borsod és Szabolcs megyében továbbra is kialakulhat erős hófúvás. Ezt követően ezeken a részeken általában gyengébb, de kiemelten Bodrogközben időnként akár erősebb hóátfúvások az éjféli órákig előfordulhatnak. Vas megye térségében az éjféli órákig gyenge hóátfúvás valószínű.

Havazás:

Az ország jelentős részén gyengül és fokozatosan megszűnik a havazás a délelőtti órákban, azonban Borsod és Szabolcs megyében a késő esti órákig számíthatunk előfordulására. Éjfélig Borsod és Szabolcs megyében 5-10 cm (a 10 cm körüli vagy feletti hómennyiség kisebb területen ezen megyék északkeleti, keleti határa közelében valószínű), másutt (elsősorban az ország északi felében) lepel-2 cm hó hullhat.

Várhatóan az éjféli óráktól délnyugaton előfordulhat kisebb havazás.

Ónos eső, fagyott eső:

A kora délelőtti órákig a Tiszántúl keleti részén, elsősorban Hajdú, Békés megye keleti részén és esetleg Szabolcs megye déli részén van esélye átmeneti előfordulására.

Enyhül a márciusi tél szorítása, délelőtt még számíthatunk hófúvásokra

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nem is lesz olyan cudar, mint ahogy előadtátok itt a drámát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.