Hódmezővásárhely megmutatta, hogy ha van egy esélyes jelölt, a független és pártválasztásukban bizonytalan, eddig sokszor reményvesztett polgárok is nagy tömegben hajlandóak elmenni és a változásra szavazni. Ha van remény, akkor akár 70% is lehet a részvétel, a fegyelmezetten leszavazó fideszesek kisebbségbe kerülnek és lesz rendszerváltás. Ha nincs összefogás, minden ellenzéki párt veszít: a Fidesz elviszi a mandátumok nagy többségét. Ha Vona Gábor radikálisan odaáll az összefogás mellé, a legnagyobb kormánypárt vezetője lesz, ha nem áll oda, akkor legfeljebb a legnagyobb ellenzéki párté. Az LMP és a baloldali pártok legitimitása is megkérdőjeleződik, ha nem állnak be egy ellenzéki összefogásba: választóik ugyanis elsősorban Orbán megbuktatását várják tőlük. Ha ez miattuk hiúsul meg, szimpatizánsaik többsége örökre otthagyja őket, mint a nemzet árulóit. A pártok közös felelőssége a megegyezés, ellenkező esetben igaza lesz a Fidesznek, amikor ellenzékváltó hangulatról beszél.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Bebizonyosodhat, hogy a politika túl fontos ahhoz, hogy politikusokra bízzuk: minden igaz magyar ember menjen el szavazni, buktassuk meg együtt a maffiaállamot!

18.4.8: remélem erre a napra éppoly büszke lesz majd a nemzeti emlékezet, mint 1848. március 15-re!"
advocat
Ismerve magunkat - sajnos - igaz. Jó ez így ahogy van. Kicsit lopnak, kicsit sikkasztanak, azért politikusok mert ez jár nekik. Vélik, legalább kétmillióan. Csak tudnának valamit felmutatni. Mert a rezsi nem csökkent, a nyugdíjak nem emelkednek annyit sem mint a minimálbér, az áfa 27 %, stb.
Nessy
A másik" tanulság", hogy az elbocsájtott aljegyző asszonyból megyei nagy főnököt kreált a fidesz! Isten óvja Hódmezővásárhelyt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.