Közúti és légi feladatokat is ellát a Magyar Honvédség a rendkívüli téli időjárási helyzetben – közölte Böröndi Gábor hadműveleti csoportfőnök vasárnap délelőtt a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar vezetési pontjában.

A vezérőrnagy elmondta: több mint száz katona 37 technikai eszközzel vesz részt a mentési feladatokban. Elsősorban az élet- és vagyonmentés, a bajba jutott állampolgárok segítése, az utak járhatóságának biztosítása a feladatuk, együttműködve a közút kezelőjével.

Helikopterrel visznek segítséget a nyírségi tanyabokrok térségébe

Vasárnap a kora délutáni órákban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy honvédségi helikopter – fedélzetén mások mellett a szabolcs megyei kormánymegbízottal – is felszáll majd, hogy feltérképezzék a szabolcsi bokortanyák térségét. A helikopterrel visznek meleg teát, takarót és orvosi személyzet is utazik. Böröndi Gábor kiemelte továbbá, hogy szükség esetén a budapesti Honvédkórház és csapatorvosok is részt tudnak venni sérültek, rászorulók ellátásában.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Biztos lesz az utazó állományban 1 db fideszes képviselőjelölt,aki a meleg tea és a takaró mellett előadást tart a migránsveszélyről.
Clavigo
@staro2: én mindjárt rogánra,,-semjénre tippeltem...:)))) A többi stimmel..Megelőztél. :))))))
division
@staro2: @Clavigo: Akkor is így vicceljetek majd ha nálatok lesz akkora hó mint itt most sok helyen.
staro2
@division: Ha nálunk ekkora hó lesz és segítség kell akkor segítséget várnék, nem mennyből a megyei kormánymegbízottat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.