Megdöbbentő, hogy Karácsony Gergely és a baloldal olyan emberre bízná az egészségügyet, akinek több mint egy évtizede a legfőbb célja a vizitdíj bevezetése – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári szerint a baloldal egészségügyi miniszter-jelöltje továbbra is vizitdíjpárti

Fotó: MTI

A kormánypárti politikus emlékeztetett, Karácsony Gergely úgy mutatta be a több pártot megjárt Komáromi Zoltánt, mint egészségügyi miniszter-jelöltjét.

Rétvári Bence rámutatott arra, hogy Komáromi Zoltán a vizitdíj és a kórházi napidíj elkötelezett támogatója, maga is petíciókat írt és támogatott a fizetős egészségügy mellett. Egy bukott javaslat bukott képviselőjét akarják hatalomba juttatni

- tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar emberek egyszer már egy hangos és egyértelmű nemet mondtak a fizetős egészségügyre és az egészségügy privatizációjára. Most viszont úgy látszik, a baloldal ismét figyelmen kívül hagyja sokmillió ember akaratát, és nem akar letenni a vizitdíj bevezetéséről

- figyelmeztetett a kereszténydemokrata politikus.

Azzal, hogy Komáromi Zoltánnal a fizetős egészségügy bevezetésén dolgoznak, a baloldal arról tesz tanúbizonyságot, hogy nekik továbbra sem az emberek számítanak – mutatott rá az államtitkár, hozzátéve, Gyurcsány egykori emberének felkérésével egyértelművé vált, hogy a baloldal ott folytatná az egészségügy teljes leharcolását és a rombolást, ahol Gyurcsány Ferenc abbahagyta.

"Felháborító, hogy a vizitdíjjal és a kórházi napidíjjal akarják távol tartani a betegeket az egészségügyi rendszertől, ezzel viszont kockára tennék több milliónyi ember egészségét. Elfogadhatatlan, hogy az egészségből újra üzletet akarjanak csinálni. A baloldal mit sem változik, a szociális népszavazás egyértelmű döntése és a 2010-es választási bukásuk sem volt elég ahhoz, hogy letegyenek a fizetős egészségügy tervéről. Ismét üzletelni akarnak még a betegeken is"

- fogalmazott Rétvári Bence.

Az államtitkár emlékeztetett: a baloldal vizitdíjat szedett, és közben csökkentette minden egészségügyi dolgozó bérét. A Fidesz-KDNP népszavazással törölte el a vizitdíjat, kormányon pedig két év alatt 207 ezer forinttal emelte az orvosok alapbérét. "2012 és 2019 között megduplázzuk az ápolók bérét, és négy év alatt 520 ezer forinttal emeltük a háziorvosok átlagos havi bevételének összegét" – mondta az államtitkár.

Forrás: MTI

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Lehet, hogy a baloldal a vizitdíjra hajt. De az még mindig tisztességesebb, mint beszedni az eü járulékot teljes összegben, aztán elküldeni a beteget a fizetős egészségügybe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Eriksson: Rétvári a nagy eü-es. Addig míg volt vizitdíj addig a házi orvosunk tudott venni egy ekg. készüléket és nem kellett szakrendelőbe küldeni a beteget. Eltudták érni, hogy helyben is lehessen vért venni amiért szintén nem kell utazni más városba.
Eriksson
@szaboria1: Ez a lehetőség amiről írsz, evidens. Ehhez nem kell vizitdíj.
A vérvétel mifelénk úgy van megoldva, hogy egy eü. szakdolgozó naponta 7 - 9.- ig vért vesz minden megjelenőtől egy rendelőben, aztán jön egy hűtőtáskás egyén, aki begyűjti a mintákat és elviszi a laborba. Aztán másnap (harmadnap, negyednap), elhozza a kész eredményt. A háziorvosi EKG meg jár a dokiknak, ami alkalmas arra, hogy képet adjon a beteg állapotáról. Ha gáz van, úgyis a szakrendelőbe kell mennie. Ehhez szintén nincs köze a vizitdíjnak.
Eladott Ország
@Eriksson: 24.hu/belfold/2017/03/02/tiborczek-kore-gazdagodhat-a-verplazman/
Tiborczék köre gazdagodhat a vérplazmán. Ne a pénz motiváljon a véradásra, erre hivatkozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amikor rendeletileg felére-harmadára csökkentette a donorok díjazását . A kiváló üzletet jelentő vérplazmával foglalkozó cégek között éppen tavaly jelent meg a Plasma Expert, amely az Orbán Viktor veje körül kialakult üzleti kör irányít.
Erikson, hogy vakuljon a paraszt, te fideszes seggfej!
szaboria1
@Eriksson: Azért volt egy előnye a vizitdíjnak. Az unatkozók nem mentek így feleslegesen az orvoshoz. Akkor nem kellet órákat várni, mert tényleg aki beteg volt az ment az orvoshoz. Ja és aki krónikus beteg volt annak nem is kellett fizetnie.
Eriksson
@szaboria1: Így igaz. Én ma sem volnék ellenére a vizitdíjnak. Leteszem a manit, oszt slussz - passz. Anélkül meg 1000-2000ft a beugró, hogy rám figyeljenek.
Nem beszélve arról, hogy akkor a kórházi kosztot is jogosan lehetne becsmérelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.