Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint több helyen balesetek nehezítik a közlekedést az országban, Budapest felé pedig torlódások vannak a bevezető utakon.

Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

Baleset nehezíti a közlekedést:

- az M3-as autópályán Budapest felé a 134-es km-nél Mezőkövesd térségében,

- a 36-os főúton Tiszavasváriban a 25-ös km-nél, valamint

- Bács-Kiskun megyében a Kisizsák és Izsák közötti úton az 53-as km-nél.

A helyszíneken sávzárásra, rendőri irányításra kell számítani.

Útinform: balesetek és torlódások nehezítik a közlekedést

Fotó: police.hu

Műszaki hibás, elakadt tehergépkocsi vesztegel az út szélén:

- Vác térségében az M2-es autóút 48-as km-énél, továbbá

- a 6-os főúton Mecseknádasd közelében a 169-es km-nél,

- Szigetszentmiklóson a Gyári úton, továbbá

- Baranya megyében a Komló és Vásárosdombó közötti útszakaszon a 4-es km-nél.

Telítettek a sávok az M3-as fővárosi bevezetőjén az M0-s csomóponttól befelé, az M2-es autóúton Vác és Göd térségében, a 10-es főúton az ürömi elágazás előtt, a 2-es főúton Dunakeszinél, a 4-es főúton Monornál és Üllőnél, a 31-es főúton Mendénél, az 51-es főúton Taksonynál és Dunaharasztinál, valamint a Halásztelekről és Szigetszentmiklósról Csepelre vezető utakon.

Sokfelé havasak az utak

Az Útinform közleménye szerint hétfőn sokfelé várható még havazás az ország területén, erről bővebben ezen a linken lehet olvasni.

Útállapot-jelzésük szerint "a Dunántúl teljes területén, továbbá az Alföld déli felében sokfelé esik vagy szállingózik a hó. Az ország északkeleti harmadában csapadékmentes az idő.

A gyorsforgalmi utak közül az M7-esen Székesfehérvár térségében, az M5-ös és az M6-os déli szakaszain, valamint az M43-as autópályán vékony rétegben havas, az M1-es, M3-as autópályákon és az M0-s körgyűrűn jellemzően sónedves a burkolat. Téliesek az útviszonyok a főutakon a déli megyékben és a korábbi havazás miatt Emőd, Nyíregyháza és Polgár térségében, az alsóbbrendű utakon szintén a déli megyékben és az északkeleti országrészben.

Baranya és Bács-Kiskun megye déli részén az intenzív havazás miatt néhány száz méter a látótávolság. Máshol az országban kielégítőek a látási viszonyok.

Az északias szél országszerte sokfelé megélénkül.

A magasabb hegycsúcsainkon –10 és –7 fok között, az alacsonyabban fekvő területeken –6 és –2 fok között változik a léghőmérséklet" – olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.