Húsvéti hímes tojást, sonkát és egy faragott Szent József-szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápának. A zarándokok a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépáról indultak Rómába hétfő reggel, és a szerdai általános audiencián adják át ajándékaikat. Fotók! Elindultak a zarándokok Ferenc pápához

Antal András diakónus, a csépai plébánia vezetője, a zarándoklat szervezője az MTI-nek elmondta: a tojás és a sonka a Csévharaszton Irgalmasság Szigete néven működő, hátrányos helyzetű embereknek létrehozott gazdaságból való, a szobrot pedig az erdélyi Péter Pál készítette.

Fotók! Elindultak a zarándokok Ferenc pápához

Zarándokok a reggeli áhítat végén a csévharaszti Szentháromság katolikus templom előtt 2018. március 19-én. A helyi és csépai egyházközösség tizennégy zarándoka Vatikánvárosba indult Ferenc pápához, hogy átadják neki katolikus közösségük húsvéti ajándékait, közöttük egy Erdélyben faragott Szent József-szobrot. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A 15 tagú zarándokcsoport tagjai között van a csépai és a csévharaszti polgármester, a csépai plébánia munkatársai és az egyházközség tangazdaságában dolgozó roma fiatalok.

Antal András hozzátette: az ajándékok mellett visznek magukkal egy kétméteres keresztet is, hogy áldást kérjenek rá a pápától.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Remélem elárulják a pápának, hogy Jézus is jász volt, mert jászolban született, ahogy azt Pöcs képviselő megosztotta a NER társakkal.
nezelodo
Félek, hogy mégis baj történik a hírvivőkkel, ha megneszeli az ötös számú tagkönyv. Vagy arról is beszámolnak a hírvivők, mekkora becsben tartja Őszentségét?
Cicamama55
Hmmm..Milyen érdekes, hogy ők nem félnek a migránsoktól...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.