Magyarország helye Európában van, egy megújuló és szociális Európai Unióban, amely minden magyar állampolgár számára a felemelkedés lehetőségét jelenti – hangsúlyozta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hétfőn Brüsszelben.

Karácsony Gergely: Magyarország helye egy megújuló EU-ban van

Karácsony Gergely az Európai Parlament brüsszeli székházában tartott sajtóértekezletén elmondta, kétnapos látogatásának egyik célja, hogy "megvédje a magyar társadalmat attól a károkozástól, amit a saját kormánya okozott neki Európában, hogy elmondja, április 8-án a magyar választópolgárok olyan kormányt juttathatnak hatalomra, amely nem ellopni, hanem felhasználni akarja az uniós pénzeket, és amely nem állítja azon hamis dilemma elé Magyarországot, hogy Brüsszel vagy Budapest".

"Pontosan tudjuk, hogy mind a kettő mi vagyunk" – fogalmazott.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Igen, yes, oui, sí stb ...szóval egyetértek. Ott a helyünk hiszen magunk döntöttünk az EU tagságról népszavazással. Senki sem tukmálta ránk az EU-t, mi választottuk.Ott a helyünk, és nem a pusztában, az orbáni nagy magyar ugaron a nagy büdös semmiben, csúszva a 3. világ felé.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Igen, yes, oui, sí stb ...szóval egyetértek. Ott a helyünk hiszen magunk döntöttünk az EU tagságról népszavazással. Senki sem tukmálta ránk az EU-t, mi választottuk.Ott a helyünk, és nem a pusztában, az orbáni nagy magyar ugaron a nagy büdös semmiben, csúszva a 3. világ felé.
Rockxy
Megújuló eu?
Ki fogja megújítani?
A részeges junker?
Pálinkás Pál
@Commenter: Azt azért tedd hozzá az igazság kedvéért,hogy nem erre az EU-ra szavaztak az emberek!!!
Commenter
@Pálinkás Pál: mit csináljunk, ilyen lett. Én erre nem tudok hatni. Nincs jobb, ez van, vagy a kilépés...utóbbi nem hiszem hogy túl jó 5let mert akkor ugranának az EU-s pénzek, immár Orbán nélkül is...
Pálinkás Pál
@Commenter: Azok 2020 után így is ugranak,legalább is jórészük...
Commenter
@Pálinkás Pál: ez van. Majd meg látjuk mi lesz a britekkel a Brexit után...és akkor el lehet gondolkodni hogy a kilépés jó-e vagy rossz bármelyik tagállamnak is...
amaramaistanna
...megszólalt a szója, aki húsnak képzeli magát, s elmondja azt, amit nélküle is tudunk... ,vagy azt amit a nép hallani akar... még nem sikerült kipréselnie magából egy önálló gondolatot sem,talán azért, mert nincs neki...
Pálinkás Pál
@Commenter: Azért Angliát magyarországgal összevetni merész dolog,ők elvannak maguk is,mi meg az uniós pénzek nélkül felfordultunk volna...Mindenesetre szerintem vége az uniónak,legalább is annak ,ami eddig volt...köszönhetően többek között a migránspolitikának...egyre több ország fogja nehezményezni hogy a fejük fölött döntsenek ezügyben...most friss példa az olasz választások...de szerintem hamarosan a svéd választók is besokallnak...meg azok az országok,ahol napi szinten szembesülnek az emberek a fenyegetésekkel,bárhogy is akarják elkenni a kormányok!
Commenter
@amaramaistanna: hát inkább az egészséges szója, mint a telített, egészségtelen zsírsavakkal és zsírral teli magyar mangalica, mert attól csak szétfolyó zsírtömeggé válunk, tehát mind fizikai mind szellemi értelemben káros.Nos, ehhez képest a szója tiszta növényi fehérjeforrás ami serkenti a szívmüködést, késlelteti az öregedést és az elbutulást (ki ne szeretne tovább élni?) meggátolja a szabad gyökök és (remélem a még szabad gyökerek) fel és elszabadulását is. Én így nagyjából ennyit tudok a szója védelmében felhozni a mangalica esetében még annyit sem hogy mélymagyar és hungarikum. Sajnos a gondolatairól nem tudok nyilatkozni, tolmácsot kéretek majd mert ő nem tud magyarul én meg japánul...
Commenter
@Pálinkás Pál: csak és csakis azért hoztam fel Angliát példának mert ők most fognak kilépni. Nem azért hogy Magyarországgal összehasonlítsam, ez értelmetlen dolog is.
verőce21
Felépíti Gyuribá' ezt a kiskarácsonyt Nagykarácsonnyá előbb-utóbb. Persze ehhez most be kellene kerülniük előbb a Parlamentbe. De ha nem, majd gründolnak neki Brüsszelből egy új pártot. Gergőnek biztosan nem okoz lelki traumát egy újabb pártváltás.

Személye megfelel a mai kor elvárásainak, filmszínészi termet, nincsenek elvei, azt teszi, amit megmondanak neki, éppen csak ezt várják el tőle.
Commenter
"Személye megfelel a mai kor elvárásainak, filmszínészi termet, nincsenek elvei, azt teszi, amit megmondanak neki, éppen csak ezt várják el tőle."
Filmszínészi termet? Köszönjük szépen a bókot, fel sem tűnt, de jó hogy mondod, legalább lesz munkája ha kormányon pancserkodik, elzavarjuk oszt' meg se áll Holywoodig. Brad Pitt reszkethet... :) mert "Gyuribá'" majd elintézi neki azt is, az ő keze már csak ilyen: ide is, meg Hollywoodba is elér...
Commenter
@nyanya001: jókat nyaralgat közpénzen az aki gázszerelőnek is valószínű csapnivaló volt mert félanalfabéta, egy összetett mondat már gondot okoz...de strómannak, havernak, médiacézárnak és polgármesternek azért totál alkalmas!
nyanya001
@Commenter: Éppen ezért, mert irtózatosan sötét, őt választotta Orbán,
hogy legyen a strómanja, cserébe jól élhet a családjával együtt.
Commenter
"Azért jöttem Brüsszelbe, hogy megerősítsem a tárgyalópartnereimnek: a magyar választók április 8-ikán egy olyan kormányt juttathatnak hatalomra, amely nem ellopni, hanem felhasználni akarja az európai uniós pénzeket” — mondta Karácsony magyar újságíróknak. Hozzátette, hogy az általa vezetett kormány hathatós korrupcióellenes intézkedésekre készül, és csatlakozni fog az Európai Főügyészi Hivatalhoz, amely nyomozati és vádhatósági eljárásokat folytathat az Unió pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények ügyében. (Eddig 21 tagállam jelentette be, hogy a várhatóan jövőre felálló uniós intézmény tagja kíván lenni.)

A miniszterelnök-jelölt szerint a közösségi forrásokat az emberek jólétének javítására és szociális biztonságának az erősítésére fogják fordítani. "Azt szeretnénk, ha a magyar kormányt büntetnék meg a magyar választópolgárok, és nem a magyar választópolgárokat az Európai Unió” — mondta Karácsony Gergely arra a kérdésünkre, hogy támogatná-e a súlyos szankcionálási lehetőséget is tartalmazó 7. cikkelyes eljárás megindítását Magyarországgal szemben.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje — akit elkísért Brüsszelbe Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető — hétfőn tárgyalt Vytenis Andriukaitis egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős bizottsági taggal, Navracsics Tibor oktatási és kulturális biztossal, valamint Corina Cretu regionális politikáért felelős bizottsági taggal kedden találkozik. Andriukaitis és Cretu a szocialisták pártcsaládjához tartozó politikusok."
Forrás: Népszava
1bitang
@Commenter: Mikor is szavaztunk az EU-belépésről? Lehet, hogy azt is Soros manipulálta? Persze, Gyurcsánnyal együtt (együtt, nem Együtt!)
Shikari: Nem a Vezérre gondoltál? Előfordul, hogy mást mond valaki, mint amire gondol. Ezt az emútnyócévbe már megszoktuk.
1magyar
@1bitang: Lehet, hogy soros manipulálta, 2004-ben.
Commenter
@1bitang: az évet én nem tudom, de úgy emlékszem a Medgyessy-kormány alatt. Persze mindent Soros manipulált, Orbánt is,ezért adott neki ösztöndíjat. De Orbán rájött hogy Soros mekkora manipulátor... jé szerintem itt Orbán a nagymanipulátor...Soros most Karácsonyt manipulálja az EU-val együtt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.