A Demokratikus Koalíció elnöke szerint az LMP "mandátumok sorát" veheti el az ellenzéktől és veszélyeztetheti a kormányváltást azzal, ha koordináció nélkül indítja el fővárosi jelöltjeit.

Gyurcsány szerint az LMP veszélyeztetheti a kormányváltást

MTI Fotó: Illyés Tibor

Gyurcsány Ferenc hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a DK vezetőinek vasárnap esti találkozójáról azt mondta, hogy a szocialisták és a DK ki akarták szélesíteni a két párt korábbi megállapodását, az LMP viszont "konkrét javaslat nélkül érkezett és konkrét javaslat megtétele nélkül távozott". Nem sikerült megtudni tőlük, hogy mit kérnének egy együttműködés során a Jobbiktól, illetve a szocialistáktól és a DK-tól – fogalmazott a politikus.

Nem lehet attól függővé tenni a Lehet Más a Politika megállapodási szándékát, hogy az LMP vagy a demokratikus ellenzék bármely másik pártja képes-e egyezségre jutni a Jobbikkal – szögezte le Gyurcsány Ferenc, aki szerint ez az előfeltétel indokolatlan és elfogadhatatlan.

Gyurcsány Ferenc megismételte: tárgyalni kell a Jobbikkal, de a tárgyalásoknak nem választási együttműködésről vagy közös kormányzásról kell szólniuk, hanem arról, hogy hogyan működnek majd együtt a parlamentben "Orbán bűnös rendszerének lebontásában". A csütörtöki meghívásnak az is része volt, hogy a Jobbikkal nincs választási együttműködés – emelte ki.

A DK abban bízik, hogy a következő három hétben az LMP – a Jobbikkal folytatott tárgyalásoktól függetlenül – megállapodik a demokratikus ellenzéki pártokkal – felelte egy kérdésre.

A vasárnapi egyeztetésre azokat a pártokat hívták meg, amelyeknek megvan a parlamenti bejutáshoz szükséges támogatottsága – reagált arra, hogy az Együtt kifogásolta, hogy ők nem kaptak meghívót.

A pártelnök az LMP-s Vágó Gábor vasárnapi, a vendéglátót részegséggel vádoló szavaira úgy reagált: nem lehet emberi becstelenséggel tisztességes politikát építeni. Gyurcsány Ferenc a saját és Molnár Csaba DK-alelnök nevében is visszautasította "az emberi aljasságnak ezt a megnyilvánulását".

Hangsúlyozta, hogy a tárgyalásra vidékről érkezett egy olyan autóval, amelyet ő vezetett és amelyben felesége és hároméves gyermekük is ott ült. A pártelnök a feltételezést is kikérte magának, hogy – a szabálysértés mellett – felesége és gyermeke életét veszélyeztetné.

A politikus egy újabb témáról beszélve felhívta a figyelmet arra a hírre, hogy a határon túlról érkező 438 ezer szavazási kérelemből 365 ezret már névjegyzékbe vettek. A határon túl élőket, néhány adatuk birtokában bárki regisztráltathatja a tudtukon kívül és bárki szavazhat is a nevükben, mindezt úgy, hogy a névjegyzék sem nyilvános – értékelte. Hangsúlyozta, korábban a Nemzeti Választási Iroda is "több mint aggályosnak" tartotta a kettős állampolgárok szavazási eljárását.

Egy másik témára áttérve elmondta, írásbeli kérdéssel fordult a miniszterelnökhöz, amelyben azt tudakolta, mit tesz a kormány annak érdekében, hogy megvédjék a magyar választást az orosz beavatkozástól. Szavai szerint a kormányfő nevében válaszoló Pintér Sándor belügyminiszter nem adott érdemi választ arra, hogy létezik-e ilyen kockázat és dolgoznak-e ennek elhárításán.

Gyurcsány Ferenc azt is közölte, hogy az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke alaptalannak találta a Magyar Idők főszerkesztője által ellene kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást, ezért az ügyet lezárta.

A pártelnököt megkérdezték a Magyar Időkben megjelent állításról, miszerint a Migration Aid illegális adatbázisokat épített a tranzitzónákban. Azt felelte, hogy a lapot nem tartja olyan hiteles forrásnak, hogy a hírt kommentálja.

(MTI)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Béla333: Szerinted Vágó Gábornak mi lehetett a célja azzal, hogy a tárgyalásról kilépve azzal tematizálja a sajtót, hogy Gyurcsány ivott? Ez szerinted normális lépés mikor az ellenzék minden megnyilvánulását patikamérlegen méri a sajtó? Az egy dolog, hogy Gyurcsány is idióta, ha ezért perel. De Vágó kezdte a hülyeség cunamit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Kormányváltás...Ismételten a bődületes baromságaikkal hülyítik az embereket.
A kormányváltást nem pártok kell elhatározzák hanem a szavazó emberek. A pártok csak ígéreteket tehetnek, amit vagy beváltanak vagy nem, de nem határozhatják meg hogy a választók kit akarjanak vagy kit ne. Ilyen egyoldalú megállapítások csak a kommunizmusban voltak ahol nem az emberek mondták meg mit akarnak hanem a párt mondta mit akarjon az ember.
Béla333
Mondtam, hogy kár még csak szóba is állni Gyurcsányékkal.
Már elkezdte az LMP-t ekézni, pedig állítólag még folytatni szeretnék a tárgyalásokat.
Vágó Gábort még be is perelik, mert részegnek látta Gyurcsányt!
Ez aztán demokratikus együttműködés DK módra!
Eriksson
Na lám. Ferink most már nyíltan fellép a karmester szerepében, egyértelművé teszi, hogy ő az ellenzék koordinátora. S ha ezt valaki nem hajlandó tudomásul venni, az fekete seggű.
Érik a fidesz győzelem.
Béla333
Ez most egy jó és kellő pillanatban belengetett perelés lesz.
Akárki akármit mond: Gyurcsány és a DK az ellenzéki térfél teljes letarolásán ügyködik.
Ami neki kedvez, de leginkább a Fidesznek!
Minek csinálta ezt az egész meghívósdit, ha ott meg ki meri jelenteni, hogy a DK nem is akar tárgyalni a Vonáékkal?
Már az is hiba volt Szél Bernadették részéről, hogy egyáltalán szóbaálltak Gyurcsányékkal!
Eladott Ország
A játék ellenzéki résztvevői külön méregetik a farkuk hosszát, nézegetik naponta a tükörben, hogy mekkora. A miniszterelnök-jelöltjeik naponta öntik a nép nyakába, hogy ők egyenként is képesek leváltani Orbánt, mindenki meglássa majd. Vona, Szél, Fekete-Győr, Gyurcsány, Karácsony, mind egytől egyig hiszi, hogy képes lesz leváltani Orbánt. Ha minden így marad, a hátralévő 19 napban, előre borítékolható az ellenzék bukása.
quadrocopter
@Csizmás Kond: Buta vagy te macska, a pártok képviselik az emberek csoportjait, ergo, az emberek döntenek - te hímtag!
Eladott Ország
Ebben a játékban nincs más út a helyzetet és a célt ismerve, mint a biztosra játszás. Nincs ha, lehet, nincs csoda, de megváltó sincs. Egy tábor, egy zászló a cél érdekében. Egy biztos eredményt/győzelmet kockáztat az ellenzék összes részvevője egy bizonytalanért. Mi ez, ha nem hazaárulás? Az ellenzék demokratikus oldala azt mondja, a Jobbikkal nem fog össze, mert. A Jobbik azt mondja, a demokratikus oldallal nem fog össze, mert. A törpéket, a kamu pártokat figyelmen kívül hagyhatjuk, a végeredményt nem képesek befolyásolni, főleg akkor nem, ha teljes lenne az összefogás a meghatározó pártok részéről. A most bizonytalan és valószínűleg majd nem szavazó tábort is meg lehetne mozdítani, szavazásra sarkallni, ha Orbánnal szemben egy zászló alatt állna fel a másik oldal, és egy alternatíva látszana. Orbánnal szemben egy ellenfél kellene hogy legyen. Egyetlen alternatíva, hogy biztos legyen a siker. Minden más megoldás olyan mint a lottózás: vagy bejön, vagy nem.
wagabund
érdekes ez az lmp...lehet, hogy ők az ellenzék bukásának kovásza?..A volt elnökük is beszólogat néha, pedig nem kellene...valami nagyon nem stimmel körülöttük...
Peller Anikó
@Eladott Ország: mindenki hazaáruló aki nem fog össze.

Jobbik, Gyurcsány, elempé, Karácsony, mindenkinek össze kell fogni.
human
@Béla333: Szerinted Vágó Gábornak mi lehetett a célja azzal, hogy a tárgyalásról kilépve azzal tematizálja a sajtót, hogy Gyurcsány ivott? Ez szerinted normális lépés mikor az ellenzék minden megnyilvánulását patikamérlegen méri a sajtó? Az egy dolog, hogy Gyurcsány is idióta, ha ezért perel. De Vágó kezdte a hülyeség cunamit.
wagabund
Az embereket nem lehet egy zászló alá kényszeríteni.. akkor nincs értelme a különböző pártosodásnak..az embereket hagyni kell, hogy szájuk íze, gusztusuk szerint oda/arra szavazzanak, ami épp tetszik, szimpatikus...aztán 8.-án este kiderül, hogy kinek mennyije van..vagy lesz abszolut győztes, vagy elindulhat a koalíciós egyezkedés..

sokkal tisztább képet kapni az ország gondolkodásáról, ha tíz-húsz féle pártszerűségre szavazhatnak, mint befogott orral kettőre...vagy akkor el sem mennek...
a választások már csak ilyenek. Még családon belül is van négyféle gondolkodás...hát még egy tízmilliós országban...

lovak közé a gyeplőt, aztán hadd fusson a szekér...nyolcadikán este kiderül borul-e a szekér, vagy megnyugszanak a "lovak" ..jöjjön, aminek jönnie kell...
wagabund
@human: Vágó nem való politikusnak..szórólapozni esetleg..de talán még arra sem..
szep napot
Az azert komoly, hogy 3 het es valasztunk ezek meg most kezdenek el szervezkedni. Nagy csapas lenne az orszagnak, ha nem a gazdagodj okossan (es kurva pofatlanul) Viktor gyozne.Az "ellenzek" nem alkalmas kormanyzasra. Bar az "ellenzek" is csak egy barokkos tulzas. Ezek max. a sajat maguk ellenzeke.
Szerintem az ellenzeki part kokat is fel kene jelenteni, hogy mi nem ezert fizetjuk oket. Sokan Fodor Gabriellat szidjak, hogy megelhetesi politikus; es az ellenzek?!
wagabund
@Peller Anikó: nagy bajkeverő vagy, főleg hogy hazaárulózol...az összefogás így semmit nem ér...majd a koalíciós tárgyalásokban kell megmutatni ki mit akar, vagy mennyire tökös..

az emberek arra(a pártra) szavazzanak amire szeretnének, ne egy összefogott katyvaszra..
amúgy lehetetlen ekkora ellentétű pártokat összefogásra sarkallni...(a bennük bízó embereket)
..ha ezt nem látod, akkor baj van nálad...
nyanya001
@wagabund: A háttérből a Schiffer irányítja az LMP-t csak a vakok nem veszik
észre.
wagabund
@nyanya001: na, látom te igencsak képben vagy.
wagabund
@Eriksson: az utóbbi napok legjobb dumája...

nálad a pont.
Peller Anikó
@wagabund: márpedig pont ez a helyzet, ha ellenzékinek hazudott politikus utánzataink képtelenek választási egyezséget, (visszalépéseket) kötni, a pártok akkor pontosan hazaárulók. Elárulják a népet, a választóikat és tolják a fidesz szekerét.

Ez persze önfeláldozást követelne, mert ha valakinek éppen sikerült a lista élére kerülni egy választókörzetben biztos, zsíros fizetés reményében akkor erről nem szívesen mond le.

De talán nem látod tisztán, hogy egy ellenzéki "katyvasz" vagy az orbángeci. Olyan sokat nem tudsz válogatni. Mióta vagy te fideszes?

Vagy csak ennyi a javaslatod, dobjuk oda a gyepülőt azt lesz ami lesz a fidesz?
wagabund
@szep napot: ..." Ezek max. a sajat maguk ellenzeke. "...

asszem ez az év nagy mondása.(sajnos így van)
nálad a pont.
verőce21
@Peller Anikó: Ez nálad ilyen tudathasadásos állapot?
Ha Orbán helyett sikerülne Brüsszel=Soros összefogásnak beültetni Karácsonyt, akkor újra masíroznának az ablakod alatt egész nap a berberek, s kecskehentesek!
Peller Anikó
@verőce21: Ezt az orbán magyarázta el neked? Vagy csak a magyar 1 -et nézed mert nem futja normális adóra? Pedig adózol eleget. Esetleg csak a hangok?

Egyébként hol hallottál te Sorosról az orbánékon kívül? Nem kevered véletlenül a Sörössel?
terlasz
@Shikari: Börnike Orbán seggét védi, szépen beszéljél róla.
terlasz
@verőce21: Berbernek álcázott toroczkaik masíroztak az ablakod alatt? Ne hagyd magad megtéveszteni! Az ártatlan naiv lelkek könnyen csapdába eshetnek. Legyél óvatos!
human
Felmegyek már a facebookra. Remélem osztják rendesen Vágó Gábort, meg Gyurcsányt.
Yoda69
Ezek után kétség nem fér hozzá hogy az lmp nem akarja kiváltani orbant.
human
@Yoda69: Én nem feltételezek szándékosságot egyik oldalról sem. Szerintem pusztán arról van szó, hogy nincs önuralmuk és belemennek személyeskedésekbe is. És sajnos nem a 4 fal közt teszik, hanem a kamerák előtt. Amatőrök.
ittott
LMP szarháziak gyülekezete. A Fidesz szekértolója.
Béla333
@ittott: 21.01
Az LMP a legnormálisabban gondolkodó társulat. Nagy hibájuk, hogy ha részeg embert látnak, akkor azt mondják, hogy az illető részeg.
De majd leszoknak erről is!
Borsodi
Szerintem a Jobbik és az Lmp akire lehetne számítani,Orbán Gyurcsány már lefutott lemez.
Eladott Ország
@Peller Anikó: kanadaihirlap.com/2018/03/19/az-orban-rendszert-totalisan-es-orokre-le-kell-bontani/
Az Orbán rendszert totálisan és örökre le kell bontani!
Arcvesztés nélkül összefoghatna a Jobbik és a baloldal, együttműködve a zöldekkel és a kispártokkal, ha egyetlen cél érdekében tennék ezt: megszerezni a szavazatok kétharmadát, új alkotmányt és választási törvényt létrehozni majd új választásokat kiírni és feloszlani.
JAJMÁR
@human: A hülyeségcunamit a Gyurcsány kezdte - de csak a mi szemszögünkbõl hülyeség - építi a sajàt pártját. iszik ugyan,de ez tényleg övön aluli volt a Vágó Gábortól.
verőce21
@terlasz: Nem az én ablakom alatt vonultak, te marha! Nem győzött panaszkodni a migránsokra a @Peller Anikó: , hogy az "ablaka alatt" masírozott be Szegeden át az összes kecskeb@szó. Mégis a bevándorláspárti leváltást, ill. "összefogást" erőltetné.
Én meg azt mondom, addig van biztonságban ez az ország, amíg Orbán vezeti! Jó ez így!
(A maffia is szed védelmi pénzt, ha nyitsz egy bármilyen boltot.)
terlasz
@verőce21: Nem tudom megállapítani ezekről a hazug szövegeidről, hogy a butaság vagy a gazemberség vezérli, mert a tényekhez nem sok köze van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.