Minden bizonnyal csak nagyon keveseknek jut eszébe, hogy „nevezetes" nap a mai, a március 19. 74 évvel ezelőtt, ezen a napon (akkor vasárnap volt) szállták meg Magyarországot Hitler katonái. Felvidéki Judit – akinek Gábor Miklósról és a Rettenetes szülők című filmjének forgatásáról készült könyvéből részleteket közöltünk – Facebook oldalán találkoztunk édesanyja Naplóregény című kötetének egy részletét.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Milyen könnyen hangzanak el olyan HÁBORÚBAN használatos szavak, amelyeknek a szó legszorosabb értelmében, csak a nem létező virtuális "centrális erő" fitogtatása!
.
Felsejlik a múlt, mert megéltem Budapesten a világháborúban a II. világháború első bombázását, amely úgy érte a lakosságot mindennapi tevékenysége során, mint a VILLÁMCSAPÁS!
.
Az életemből leéltem a II. világháború óta 74 évet, és a cikk kapcsán néztem utána, hogy
.
"""" Az amerikai és a brit légierő 1944 áprilisától bombázta a fővárost. Noha a légitámadások célja a hadiipar megbénítása volt, senki nem érezhette biztonságban magát."""

Akkor "is" megszólaltak többször a SZIRÉNÁK, mint napjainkban a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint RIASZTÓ RENDSZER próbája hallatszik azokban a térségekben, ahol
.
Remélhetőleg napjainkban "csak" játék a szavakkal hangzik el akár naponta azoknak a szájából, AKIKNEK TALÁN ÓLOMKATONÁJUK SEM VOLT, hogy TÁMADNAK, MEGVÉDJÜK AZ ORSZÁGOT ettől, attól, így, úgy, amúgy ahelyett, hogy a PINYÓ HELYETT megbeszélnék az érdekelt felek az ASZTALNÁL, és nem S Z Ó R A K O Z N Á N A K a társadalom félelemben tartásával.
.
Oda jutott SZÉGYENSZEMRE AZ ORSZÁG, hogy azoktól kellene megvédeni, akik FENNHANGON szórakoznak a HÁBORÚBAN HASZNÁLATOS kifejezésekkel.
.
Részemről NEM FÉLEK a könnyelmű szavaktól, de FÉLÁLOMBAN MÉG MINDIG a "bombázó repülőgépekre" asszociálok.
.
Virtuális HIDEGHÁBORÚ KELTÉSBEN él az ország, viszonylagos békében! Előfordulhat,hogy a félrevezetettek életét végig kíséri ez a MIGRÁNSOK ellen keltett szükségtelen félelemkeltés, amelyet ELTERELŐ HADJÁRATKÉNT "vet" be az, akinek FÉLELEMKELTÉS a fegyvere!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.