A kormány további kétmilliárd forinttal támogatja a debreceni nagyerdei strand összesen hatmilliárd forintba kerülő fejlesztését – jelentette be a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn sajtótájékoztatón, Debrecenben.

Kétmilliárddal elszámolták a debreceni strandfejlesztés költségeit – a kormány segít
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Kósa Lajos városházán emlékeztetett:

korábban, a Modern városok program keretében négymilliárd forintot biztosítottak erre a célra, a tervezés után azonban kiderült, hogy a beruházást hatmilliárd forintból lehet megvalósítani.

Előterjesztésére a kormány elfogadta, hogy további nettó kétmilliárd forinttal támogatják a beruházást – mutatta be az erről szóló dokumentumot Kósa Lajos, megjegyezve, hogy azt ezen a héten írja alá a kormányfő.

A strand felújításával – a főtér megújítása, a fedett, 50 méteres uszoda felépítése, a Nagyerdei Stadion, az új villamosvonal megépítése és a Nagyerdő átalakítása után – a debreceniek újabb több évtizedes álma valósul meg

- hangoztatta a miniszter.

Papp László, Debrecen polgármestere a bejelentés kapcsán megjegyezte:

soha annyi támogatást kormánytól még nem kapott a város, mint az elmúlt négy esztendőben.

Ez a kiemelt figyelem a Modern városok program keretében megvalósuló, stratégiai jelentőségű városfejlesztés mellett a gazdaság, az ipar fejlesztésére is kiterjed – utalt a városvezető arra, hogy számos nagyvállalat hajtott végre vagy jelentett be fejlesztéseket, amelyeket ugyancsak támogat a kormány.

A nagyerdei strand átalakításáról elmondta:

a fejlesztés nem versenyezni akar a környező városok, például Hajdúszoboszló fürdőjével, hanem kiegészíti a szolgáltatásokat.

Ismertetése szerint a korábbi 3600 négyzetméteres vízfelület 5600 négyzetméterre nő. Külön 1600 négyzetméteres "gyermekvilágot" alakítanak ki, de lesz új hullámmedence, kalandmedence, ugrómedence, "sportvilág" 50 és 33 méteres úszósávokkal, relaxációs medence és lassú folyású sodrómedence, emellett nyolc csúszdát is építenek.

Jelenleg a régi strandot bontják, az új strand kivitelezése még az idén megkezdődik, és jövő évi szezonkezdésre adják át – mondta Papp László.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@Commenter: .
Bocs! Csak mérgemben írtam a prostit!
.
A fővároson kívül az un. M1 nevetséges "köztv-ből" bizonyára nem jutnak el azok a hírek, hogy lassan kő kövön nem marad, hiszen az Orbán-klán 23017. 01. 31-ig 4 ezer milliárdot tett MAGÁÉVÁ, miközben a gyermek hospisra nem talált a tiszteletes 50 milliót!!!
..
Az "is" rettenet, hogy azt átlag állampolgárnak igazolnia kellett januárban jelzés nélküli csekk befizetésekor, hogy nem-e a TERRORISTÁKAT gazdagítja, amit már eljátszottak un. PÉNZMOSÁS CÍMÉN "is"!.
.
Mintha MENEKÜLNÉNEK a süllyedő hajójukról!
justhpeter
@RonaGyuri: Stimmel ! Ez pont 33,33% - Kósa Lala ára (alaphangon). És ez így rendben vala - mondá az Úr !
RonaGyuri
@justhpeter: bocs de ez nagyon mellément; ha egy 4milliárdos költséget 2-vel emelnek az biza 50%-os emelés!!! =))
justhpeter
@RonaGyuri: Nem nyert ! Ez Kósául pont annyi...
kereső
Nofene! Ennyivel nőtt az "alkotmányos költség" ázsiója két év alatt?
Jozefina
Ez sem semmi, de legalább "magyarázható" azzal, hogy itt lakik Kövér: Itt olyas stadion épü, ahol még focicsapat sincs. Ez hab a tortán!!!
444.hu/2018/03/19/ugy-epul-stadion-35-milliardbol-szigetszentmikloson-hogy-a-varosnak-nincs-semmilyen-felnott-focicsapata

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.