A költségvetési átcsoportosításokkal összesen 2,06 milliárd forintot ad a kormány a Terror Háza Múzeumot működtető alapítványnak.

Egy friss kormánydöntés alapján 60 millió forintot ad a Terror Háza felújtására. Ennek megindítása valamiért nagyon sürgős, külön rendelkeznek róla, hogy haladéktalanul kerüljön át a pénz a költségvetésben kifejezetten az alapítvány fejlesztéseire szánt összegeket tartalmazó sorba, és augusztus 31-ig végezni is kell az előkészítéssel.

Több mint kétmilliárdot kap a kormánytól Schmidt Mária alapítványa

Továbbá az alapítvány kap 2 milliárd forintot is, amelyet a budapesti Benczúr utcában tervezett Kertész Imre Intézet kialakításárafordíthatnak. Az intézménynek elvileg az a célja, emlékeztet a Magyar Nemzet, hogy gondozza a Nobel-díjas író emlékét és szellemi hagyatékát. Az intézet eddig elköltött 600 millió forintot, ennyiért vette meg a Benczúr utcai villaépületet.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

(MNO)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mi van csak nem összeakar omlani a terrorház ???
quadrocopter
Mauzóleumot készíttet magának a Kanchi Marchi, vagy legújabb "történelmi kutatásai" szerint a magyarok a fejlett földönkívüliektől származnak!
F_Viktor
Nem gondolnám, hogy Kertész ujjongana, hogy nevét felhasználva dózerólja ki a NER közpénzek milliárdjait magán-zsebekbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.