Mimi és Laura, a két tizenéves roma lány nagy lehetőséget kapott, hogy kitörjenek a mélyszegénységből; a gyöngyöspatai telepen működő tanoda segítségével tavaly ősszel felkerültek Budapestre, azóta itt élnek és tanulnak, messze a családtól és a barátoktól.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
az írigység szülőanyja a butaság...

..."A sárban úszó cigányosorra beérve vált igazán kézzelfoghatóvá a kontraszt a lányok budapesti és gyöngyöspatai élete között."...

..."Bent a házban sem jobb a helyzet; a gyerekek egy földre letett matracon alszanak, a sarokban egymásra halmozva állnak a fahasábok."

..." a gyöngyöspatai barátaik sokszor heccelik őket azzal, hogy “megjöttek a pesti úrilányok.” De azt is mondják nekik, hogy...ők már nem is cigányok, hanem pestiek."...

hogy mi a tanulság?
CsipkeRózsa
Ezt a taníttatási módot az államnak kell megoldania, nem csak néhány gyerekkel, hanem nagyobb tömegben.
Ezt a célt kellett volna szolgálnia a Farkas Flórián által ellopott pénzeknek is. Ebben is Orbán a fő felelős, mert hagyta ezt a gyalázatos lenyúlást megvalósulni. Egészen biztos, hogy tudott róla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.