Semjén Zsolt svédországi vadászatáról azt mondta az Indexnek, ha megmondaná, hogy kivel vadászott és mit lőtt, az olyan szintű indiszkréció lenne, mintha megszegné a gyónási titkot, vagy nőügyekről beszélne. Semjén kiemelte, hogy Svédországba az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként hívták meg.

"Vadászként hívtak meg Svédországba" – Semjén nem tudja, hogy mennyibe került a helikopteres rénszarvasvadászata Svédországban

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Bence-hegyi kilátó átadásán Velencén 2018. március 20-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Semjén az Indexnek azt mondta:

azért nem akar belebonyolódni az ügybe részletesen, mert ha elmondaná, hogy valakivel itt és így vadászott, az „a vadászvilágban ugyanolyan inkorrektség, mint például az orvosi titoknak vagy a gyónási titoknak a megsértése”, „vagy mint egy nőügyben az indiszkréció”.

Semjén Zsolt ma kilátót adott át a Bence-hegyen, itt kérdezte az Index, az N1 Tv, a Mérce és a 24.hu.

Az újságíróknak hangsúlyozta: 

ő a vadászaton vendég volt, tehát az nem az ő dolga és felelőssége, hogy megvizsgálja a vendéglátója anyagi helyzetét.

Kérdésre válaszolva hozzátette:

ő ezt az ajándékot nem a képviselői munkájával összefüggésben kapta, ő mint az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke volt meghívva.

A miniszterelnök-helyettes szerint a vendéglátó anyagi helyzetének megítélése nem az ő felelőssége, és a vadászatot vagyonnyilatkozatában sem kellett volna feltüntetnie, mert ebben csak azokat a tevékenységeket köteles, amiket képviselői munkájával kapcsolatosan kapott. Svédországba pedig az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként hívták meg.

Nem miniszterelnök-helyettesként vagyok meghívva bárhová, hanem vadászként

- emelte ki Semjén.

24-hu-nak elmondta:

a meghívások 98 százalékát visszautasítja, de ebben az esetben fel sem merült benne a visszautasítás lehetősége. Mivel egy tisztességes embertől érkezett meghívás, elfogadta. 

Az Indexnek azt is elárulta, hogy

a rendszerváltás óta Svédországban egy tucatnál biztos többször járt vadászni.

Az Index teljes interjúja itt nézhető meg:

A velencei Bence-hegyi kilátó átadásáról a Mérce élőzött a Facebookon, amely itt nézhető vissza:

Forrás: Index, 24.hu, Mérce

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hát ez a derék fityesznyik vadászoknál már csak így van! Rájuk más törvények vonatkoznak!!! Emlékezzünk rá, hogy az is törvénysértő kérdés volt, hogy Polt vadászgatásait ki fizeti! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
hát ez a derék fityesznyik vadászoknál már csak így van! Rájuk más törvények vonatkoznak!!! Emlékezzünk rá, hogy az is törvénysértő kérdés volt, hogy Polt vadászgatásait ki fizeti! =))
Eladott Ország
És azt tudtuk, hogy nem Semjén helikopterezett, hanem a jávorszarvas? Ez is pont annyira igaz, mert megírta az Origo. És mert Rétvári Bencus is azt mondta. Nem baj, mert ami késik, az jön. Ez a fennhéjázó, arrogáns, kihanemén típusú ordenáré lenézése az embereknek… ez fog maga alá temetni benneteket. Ha ti csináljátok, akkor a rongyrázás, a sunnyogás, a nemzet arcába hányás munkaköri kötelesség. Azért ide rakom a vagyonnyilatkozatodat, remélem, perverz szenvedélyed oltárán nem éhezik a család. Sőt, azt is remélem, hogy fővadászságod sosem tudja meg milyen érzés űzött vadnak lenni.
www.parlament.hu/aktiv-kepviseloi-nevsor?p_p_id=pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8&p_p_lifecycle=2&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_cacheability=cacheLevelPage&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8_pairAction=%2Finternet%2Fcplsql%2Fogy_vagyonpub.vagyon_kiir_egys%3FP_FNEV%3D%2F2017%2F0419s323_j0171231k.pdf%26p_cont%3Dapplication%2Fpdf
papa.49
Kenetteljesmajom Pistikének hívják az új barátnődet ???))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
CsipkeRózsa
Az ajándékozás egy összeg fölött adóköteles, a vagyonnyilatkozatban is ki kell mutatniuk a képviselőknek. Mindegy, hogy milyen címen kapta, de azt mindenki tudja, hogy nagyvonalúan nyert pályázati pénzeket az ajándékozó.
nezelodo
Hú, a gyónási titokra hivatkozik. Megkönnyeztem ezt a nagy titoktartást, mint egykor a bajai kislány, hogy meggyónta a titkolt terhességét a papnak. Másnap az Alfahang magzatvédő öreglányoktól az utolsó szexmunkásra vadászó striciig mindenki tudta az országban.
desiro
Hát ha nem tuttad, mire vadászó vazzeg anyádat is lelőhetted vóna bazzeg, vagy a g.cit.
moiszikf
Svédországi rénszarvas vadászat, 7 nap (5 vadásznap) 1750 Euró. Bárkinek helikopterrel viszik el a rénijét, nem csak Semmilyen Zsótinak, mer mással nem lehet odamenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.