Fenntartotta Kósa Sándor (Demokrata Párt) képviselőjelölt mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén. A bizottság 7:10 arányban hozta meg döntését.

Kósa Sándort a Pest megyei 2. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság vette nyilvántartásba az április 8-ai országgyűlési választásra.

Fenntartották a sikkasztással vádolt Kósa Sándor mentelmi jogát

Az Országgyűlésről szóló törvény rendelkezései alapján a képviselőjelöltet is megilleti a mentelmi jog.

Ennek felfüggesztését a II-III. kerületi bíróság kezdeményezte, mert Kósa Sándor ellen üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt folyik a bíróságon egy megismételt elsőfokú büntetőeljárás.

Kósa Sándor az NVB ülésén elmondta: ez egy tíz éve folyó ügy, amelyben első fokon elmarasztalták, a másodfokú bíróság azonban hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárás lefolytatását rendelte el. Eddig is minden idézésnek eleget tett – fűzte hozzá –, és arra kérte a bizottságot, tartsák fenn mentelmi jogát, hogy a büntetőeljárástól függetlenül végigfolytathassa a kampányt.

Az NVB 7:10 arányban fenntartotta a jelölt mentelmi jogát. Az NVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Ez érdekes!
Ceglédy hasonlóan korábban indított eljárás miatt nem kapta meg a mentelmijogot. Az ő ügye is korábban indult. Neki nem járt a mentelmijog! Miért?
F_Viktor
@Zeta: Azért mert Czeglédy nem egy fityesz támogatott kamupárt színeiben indult volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.