Már nyolc általánossal is lehet jelentkezni villamosvezetőnek a BKV kötelékébe, a féléves képzés alatt pedig fizetés is jár. 

Havi 200 ezer forint bruttóért keres villamosvezetőket a BKV

Fotó: Pixabay

Az egyik 1-es villamosra kiragasztott toborzó szerint a leendő vezetőktől büntetlen előéletet, betöltött 20. életévet, továbbá általános iskolai végzettséget követelnek meg. Kitétel még, hogy a jelentkezőnek orvosilag alkalmasnak kell lennie, nem állhat fel rendezetlen pótdíjtartozása a BKV felé, valamint akkor sem fogadják el a jelentkezését, ha korábban a cégtől rendkívüli felmondással vagy végkielégítéssel távozott.

A Pénzcentrum utánanézett az álláshirdetésnek a BKV honlapján is, ahol azt találta, hogy az említett képzés nem hat, hanem hét hónapos, továbbá ezekből már 2019-re is hirdettek meg. A tanfolyam elméleti része alatt bruttó 180 000, a gyakorlati rész idején pedig bruttó 217 500 forint fizetést kínálnak.

(Pénzcentrum)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Pegero: Akkor majom nézd meg egy berlini villamosvezető fizetését...De hogy felfogd fideszes..nyugaton sehol nincs ekkora különbség egy melós...meg egy csicska frissdiplomás "manager" között!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@wpym: Nem én döntöm el az uniós pénzforrások felhasználhatóságát! Ha tehetném az egészet neked utalnám át és majd Te a saját belátásod szerint szétosztanád!
Pegero
@Levendula: Nem rossz ajánlat! A jelenlegi állás szerint baloldali szektorban lesz sok üres hely!
wpym
@Pegero: Köszönöm a bizalmat és a lehetőséget komám, de nem állítottam, hogy te döntesz ebben a kérdésben.
Pegero
@wpym: Sajnálom, hogy nem tehetek az érdekedben semmit! :(
F_Viktor
@Pegero: Írod:
"Mi ezzel a gond?"

Nekem az, hogy a kormány kommunikációja, vagy választási hazugsága szerint decemberben az országos átlagkereset 327 700 forint volt.
Furcsa dolognak tartom, hogy a BKV (Budapesten!!) az országos átlagbér 55, illetve 66 százalékával akarja odacsábítani leendő dolgozóit???
Vagy az a 327 700 forint nem is 327 700 forint?
Pegero
@F_Viktor: Az említett bruttó 180 000, illetve bruttó 217 500 a kiképzés idejére jár! Erre mondtam, hogy "ösztöndíjnak" nem is olyan rossz! A vizsga letétele után (ha egyáltalán megfelel az elvárásoknak), nyilván emelkedni fog az összeg. De még az is előfordulhat a mai világban, hogy egy 20 éves, 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező fiatalember arra sem képes, hogy, 7 hónap alatt letegyen egy villamosvezetői vizsgát! Erre volt az a megjegyzésem: aki nem felel meg a villamosvezető vizsgán, az majd kap egy rokkát és elmehet a szövőgyárba fonónőnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél