Már nyolc általánossal is lehet jelentkezni villamosvezetőnek a BKV kötelékébe, a féléves képzés alatt pedig fizetés is jár. 

Havi 200 ezer forint bruttóért keres villamosvezetőket a BKV

Fotó: Pixabay

Az egyik 1-es villamosra kiragasztott toborzó szerint a leendő vezetőktől büntetlen előéletet, betöltött 20. életévet, továbbá általános iskolai végzettséget követelnek meg. Kitétel még, hogy a jelentkezőnek orvosilag alkalmasnak kell lennie, nem állhat fel rendezetlen pótdíjtartozása a BKV felé, valamint akkor sem fogadják el a jelentkezését, ha korábban a cégtől rendkívüli felmondással vagy végkielégítéssel távozott.

A Pénzcentrum utánanézett az álláshirdetésnek a BKV honlapján is, ahol azt találta, hogy az említett képzés nem hat, hanem hét hónapos, továbbá ezekből már 2019-re is hirdettek meg. A tanfolyam elméleti része alatt bruttó 180 000, a gyakorlati rész idején pedig bruttó 217 500 forint fizetést kínálnak.

(Pénzcentrum)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Pegero: Akkor majom nézd meg egy berlini villamosvezető fizetését...De hogy felfogd fideszes..nyugaton sehol nincs ekkora különbség egy melós...meg egy csicska frissdiplomás "manager" között!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
hálátlan foglalatosság...minden szempontból...
Pálinkás Pál
@Pegero: Akkor majom nézd meg egy berlini villamosvezető fizetését...De hogy felfogd fideszes..nyugaton sehol nincs ekkora különbség egy melós...meg egy csicska frissdiplomás "manager" között!!!
wpym
@Pegero: Az, hogy uniós tagállam vagyunk, uniós jövedelem nélkül. (A csatlakozás csak azoknak jött be, akik hozzéférnek a pályázati pénzekhez és lopnak belőle ezerrel.)
verőce21
Nekem 800 ezer bruttót kell fizetnem egy-egy hajóvezetőmnek. Igaz, hogy azok a Rajnán közlekednek, nem Pesten.
Levendula
@Pegero: ...vagy a parlamentbe képviselőnek...
wpym
@Pegero: Köszönöm a bizalmat és a lehetőséget komám, de nem állítottam, hogy te döntesz ebben a kérdésben.
F_Viktor
@Pegero: Írod:
"Mi ezzel a gond?"

Nekem az, hogy a kormány kommunikációja, vagy választási hazugsága szerint decemberben az országos átlagkereset 327 700 forint volt.
Furcsa dolognak tartom, hogy a BKV (Budapesten!!) az országos átlagbér 55, illetve 66 százalékával akarja odacsábítani leendő dolgozóit???
Vagy az a 327 700 forint nem is 327 700 forint?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.