Dagad a csepeli választási botrány. Akadt olyan képviselőjelölt is, aki az ajánlásai több mint felét elhunytaktól „gyűjtötte össze”. Ezernél is több halott személy adataival csalhattak Csepelen az ajánlásgyűjtés során. A helyi választási bizottság utólagos ellenőrzése során a választókörzetben regisztrált 45 jelölő szervezet közül 23 párt egyéni jelöltjének ajánlásai között találtak elhunyt személytől származó aláírást. Akadt olyan jelölt is, aki az induláshoz szükséges 500 ajánlásának több mint a felét halottaktól „gyűjtötte össze”. Több olyan szervezet is érintett (például Családok Pártja, Közös Nevező 2018, Összefogás Párt), amelyeknek amúgy országos listájuk is van. Bár a választási bizottság feljelentése alapján rendőrségi nyomozás indulhat az ügyben, a halottak adataival visszaélő pártok jelöltjei így is szerepelni fognak a szavazólapon. Ha minden gyanús jelöltet kizárták volna, akkor csak 8 jelölt (Fidesz, MSZP, Momentum, Jobbik, MIÉP, LMP, Együtt, MKKP) maradt volna talpon.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Így jöjjön be a lottó 5sünk

Már 4éve is voltak jelek, de idén ez már egyértelmű

Ahogy az egy sor kitalációval is volt, mi akik hivatásszerűen foglakoztunk választási kérdésekkel a fejünket csóváltuk, mikor érkeztek a hírek a rendszer átbarmolásáról. Túl az alapvető ádáz célokon és az egyértelmű dilettantizmuson akadtak szép-számmal elsőre érthetetlennek látszó részek is. Ezek egyike az ajánlás rendszerének elbarmolása. Ennél azt kell mondjam tényleg nem egyértelmű, hogy mi munkált az elkövetőkben. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ha és amennyiben a legrosszabb dolog lett volna céljuk, akkor sem tudtak volna ezt alulmúlni! =))
papa.49
Nincs min csodálkozni továbbfejlesztették a ,,kék cédulás,, választást ez most a ,,FÉLCÉDULÁS,, választás lesz, itt mindenki választhat, csak a végeredményre leszek kíváncsi mennyi lesz az összes szavazók létszáma !!!
advocat
Ezekhez az adatokhoz azért az anyakönyvvezetőktől lehet a legkönnyebben hozzájutni. Vagy a KEKKH nyilvántartásból. Lehet választani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.