A norvég Telenor csoport szerdán bejelentette, hogy megállapodást kötött közép-kelet-európai leányvállalatai eladásáról.

A Telenor januárban közölte, hogy valaki érdeklődik a közép-kelet európai érdekeltségei iránt.

Annak a klaszternek az eladása merült fel, amelybe Bulgária, Magyarország, Szerbia és Montenegró tartozik. 

A 1994-ben Pannon GSM néven alapított Telenor Magyarország csaknem 30 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, 3,5 millió egyéni és vállalati előfizetője van, 1000 munkavállalót foglalkoztat.

Lázár János nemrég arról beszélt egy lakossági fórumon, nem szabad lemondani arról, hogy legyen állami mobilcég Magyarországon. A Telenor ezeknek a találgatásoknak vetett véget a szerda reggeli közleménnyel, amely szerint

2,8 milliárd euróért eladja közép-kelet-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarország vállalatot az amerikai PPF-csoportnak, amely a közép-kelet-európai térség legnagyobb magántőke-befektetője.

A tranzakció magában foglalja a Telenor kizárólagos tulajdonában álló

 Eladták a Telenor Magyarországot

magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatóit, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatót. Ezek együttesen több mint 9 millió ügyféllel és mintegy 3500 munkavállalóval rendelkeznek.

„A Telenor biztos benne, hogy térségbeli és iparági tapasztalata révén a PPF Csoportnál jó kézben lesznek a közép-kelet-európai leányvállalatok” – nyilatkozta Sigve Brekke, a Telenor Csoport vezérigazgatója. A közlemény szerint a PPF Csoport a közép-kelet-európai térség legnagyobb magántőke-befektető csoportjaként megközelítőleg 35 milliárd euró értékű eszközt kezel. Befektetései különböző iparágakra terjednek ki, így a bank- és ingatlanszektorra, a lakossági pénzügyi szolgáltatások piacára, a bányászatra és a távközlésre. Korábbi befektetései közé tartozik a cseh O2 megvásárlása a Telefonicától 2013-ban, és a Nova Broadcasting Group megvásárlása Bulgáriában 2018-ban.

„Szeretném hangsúlyozni, hogy a tranzakció semmilyen hatással nem lesz ügyfeleinkre és helyi partnereinkre,

és a továbbiakban is a megszokott módon folytatjuk üzleti működésünket” – mondta Alexandra Reich, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(24.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
A pénztáros löle által kezelt közpénzzel mi lesz?
A PPF csoporttól kivásárolja a Telenor Magyarországot?
Főlökött
Nem csoda, hogy eladták. Annyi törvénysértést követtek el, hogy én pl. 19 év után mondtam nekik, hogy pááááá. Még ha fizetnének érte, sem mennék vissza ezekhez.
Egy önhatalmú, törvénysértő banda. Ennyi és nem több.
evacica
@F_Viktor: Na mi? ugyan az ami a többivel! Gyarapítja Orbánt és haverjait!Kis gömböcnek minden kell, remélem előbb utóbb szétrobban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.