Füstölve érkezett be szerda délelőtt a négyes metró egyik szerelvénye a Szent Gellért téri állomásra, ezért biztonsági okokból kiürítették az állomást – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere az MTI-vel.

Hozzátette: tűz nem keletkezett, a metrók már menetrendszerűen közlekednek.

A BKV szerint valószínűleg utas okozhatott lokálisan füstöt (például cigarettával vagy elektromos cigarettával), ami beindította az ilyen esetekben üzembe lépő automata metrón a vészjelző protokollt és az automata hangosbemondó felkéri az utasokat a metró elhagyására.

A metró belső kamerafelvételeit még vizsgálják.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Nem ismerem az elektromos cigiket,bár hallottam már róluk,de nem hinném,hogy egyetlen egy ilyen cigi akkora füstöt tud okozni,hogy az beindítson egy ilyen komoly rendszert. Úgy hallottam,hogy sokan a munkahelyükön is használhatják.Nagyon sok munkahelyen vannak füstjelzők és még nem hallottam róla,hogy valahol is ezért tűzriadó lett volna. Szerintem ha akkora füsttel jár,akkor bár mennyire is nem mérgező a füstje,nem engednék használni a munkahelyeken. A fiam egészségügyi Főiskolába jár és náluk az egyik orvos használja szinte folyamatosan. A fiam szerint nem vészes,semmi szaga,inkább csak füstje van,de még kis légtérben sem zavaró.Gondolom nem fogják beismerni,hogy megint kiderült valami orbitális hiba,aminek persze az ára már valakinek a bankszámláján van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.