A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vizsgálatot indít a tranzitzónákban történt adatgyűjtések ügyében – közölte a hatóság elnöke.

Péterfalvi Attila elmondta, Genfben épp egy emberi jogi tanácskozáson vett részt, amikor olvasta a Magyar Időkben megjelent hírt, miszerint adatgyűjtést folytattak a migránsok körében.

Mint kifejtette: az adatvédelmi hatóság felel a schengeni adatkezelések ellenőrzéséért. Ez nem csak nemzeti, hanem uniós kötelezettségük is – tette hozzá.

A tranzitzóna Magyarország területén van, így az ottani adatkezelésekre is vonatkozik az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény – ismertette a hatóság elnöke, hozzátéve: a NAIH nyilvántartásában nem szerepel ez az adatgyűjtés.

Ezért a hatóság felkeresi az érintett szervezetet: igaz-e, hogy a menekültekről adatbázist vezetnek. Minden részletkérdést tisztázni kell – szögezte le Péterfalvi Attila sorolva: kiket érint az adatgyűjtés, erről milyen adatbázist vezetnek; mi az adatkezelés jogalapja, célja; s továbbítják-e az adatokat valahova.

Mindezeknek szerepelnie kellene a NAIH adatvédelmi nyilvántartásában, de abban nem találták nyomát – jegyezte meg a hatóság elnöke, hozzátéve: ezt az ügyet ki kell vizsgálni.

Vizsgálatot indít az adatvédelmi hatóság a tranzitzónákban történt adatgyűjtések ügyében

MTI Fotó: Kovács Attila

Kedden a Fidesz felszólította a hatóságokat, hogy minden részletében vizsgálják ki a "Soros-szervezetek" Magyarország ellen irányuló tevékenységét

Vizsgálatot indít az adatvédelmi hatóság a tranzitzónákban történt adatgyűjtések ügyében

Fotó: Facebook/Fidesz

A párt kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs beszélt arról, a Migration Aid egyik vezetője Siewert András beismerte, hogy illegális adatgyűjtést folytattak a határzónában, a migránsok körében. Azt is elismerte, hogy Soros György kizárólag pénzügyi és politikai érdekből támadja Magyarországot

– fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@bencemacska: ezek után már ketten nem értjük..zavaros ez az egész...azt nem tudom, igazából ki fogja azt a marhanagy kanalat, ami benne van a "kondérban?"

inkább megyek sonkát főzni. Az biztos siker.
(ja, jut eszembe...a szomszéd néni kitette a nagy kuktáját hűlni, hogy mire jön a távoli családja, legalább sonka legyen az asztalon...vagy egy óra múlva visszament, hűlt helye az edénynek...a szomszédban építők dolgoztak, de ez csak ténymegállapítás, semmi más))
namihami
@bencemacska: A dióhéjas sztori nem a farkán van, hanem a lábain. Ezért, ettől nem tud csendben surranni. Ha a farkán lenne, akkor azt egyszerűen csak fel kéne emelnie.
---Klasszikusokat szó szerint.----
bencemacska
@wagabund: ma, 18:48
Jó munkát!
Mit is mondott Pintér Sanya 4 éve, mikor lesz rend és biztonság?!
bencemacska
@namihami: ma, 18:50
Igazad van.
Én nem is figyeltem a tényekre, csak a nyelvhelyességre!
A farkára szárított disznóhólyagot kötnek a kölykök, amitől kirohan a világból!
Figyelmetlen vagyok!
wagabund
@bencemacska: 19.00...bocs, de felröhögtem..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.